logo
Üdvözöljük Vendég! A funkciók eléréséhez szükséges a Bejelentkezés vagy Regisztráció.

Figyelmeztetés

Icon
Error

12 Oldalak123>»
vargas Offline
#1 Hozzászólás : 2010. június 15. 15:38:26(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 176
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 91
Kapott köszönetek: 633 esetben, 477 hozzászólásban
Pár hete elkezdtük az e-jelentés fejlesztését, beépítését a rendszereinkbe. Ehhez tesztelés formájában segítséget is kértünk a felhasználóinktól, akik szerencsére szép számban jelentkeztek.
Időközben több felhasználónk is jelezte, hogy levelet kapott a Dél-dunántúli Regionális Egészségbiztosítási Pénztár Egészségügyi Szakértői Irodájától, miszerint 2010. júliusától bevezetésre kerül a heti jelentések "e-jelentés" formájában történő küldése. Mivel hivatalosan mi semmilyen ilyen irányú tájékoztatást nem kaptunk, ezért megkerestük az OEP munkatársát ezzel kapcsolatban.
Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 2010 július 1-től a patikáknak és a GYSE forgalmazóknak kötelező az e-Jelentés rendszeren, magyarul interneten keresztül küldeni a jelentést (vényszintű adatállományt).
A háziorvosok, járóbeteg intézetek és más egészségügyi szolgálatok jelentése egyenlőre csak elviekben lehetséges. Sem az informatikai rendszer - fogadó oldal nem áll készen a több ezer jelentés érkeztetésére, sem a jogszabályi háttér nem áll rendelkezésre. Ez utóbbihoz szükséges, hogy a jelentés kísérőjegyzékét ne kelljen az elektronikusan eljuttatott jelentés mellett papír alapon leadni.
A tájékoztatás alapján a július 1-től elektronikusan jelentő kb. 3500 szolgáltató esetén is 5 hónapra volt szükség az elektronikus jelentés kialakítására, ezért várhatóan még több hónapra lesz szüksége az OEP-nek, hogy lehetővé tegye az orvosok számára az e-jelentés használatát.
Jelenleg várakozásunkkal ellentétben csak számunkra tudnak teszt hozzáférést biztosítani. Amint ennek a lehetőségét orvosok számára is lehetővé teszik felvesszük a kapcsolatot azokkal a felhasználókkal, akik vállalták a tesztet.
A jelentéseket tehát az eddig megszokott módon, változatlan formában kell leadni.
Ha további információhoz jutunk az e-jelentéssel kapcsolatban, arról itt a fórumunkon és körlevélben is értesítünk minden felhasználót és érintettet.
Varga Sándor
dr. Szathmáry Zoltán Offline
#2 Hozzászólás : 2010. július 1. 12:05:03(UTC)
dr. Szathmáry Zoltán

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.11.28.(UTC)
Hozzászólások: 633
Helység: Püski

Adott köszönetek: 40
Kapott köszönetek: 75 esetben, 53 hozzászólásban
Kb. 3 hete küldöm a heti jelentéseket e-jelentés formájában is, mint tesztelő orvos. Egyelőre csak a táppénzes heti jelentést, de már kérték a B300-ast is. A b300-as nem fogadta még a rendszerük, de a heteijelentéssel egyelőre még nem voltak gondok. Várom a jelentkezésüket, mint azt igérték itt a fórumon.
vargas Offline
#3 Hozzászólás : 2010. december 16. 9:38:43(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 176
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 91
Kapott köszönetek: 633 esetben, 477 hozzászólásban
Megjelent a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye.
A közleményben többek között a háziorvosi praxisok online jelentésének lehetőségéről és a jövő évre tervezett fejlesztésekről, változásokról olvashatnak.
A közlemény elérhető az OEP honlapján.
Varga Sándor
vargas Offline
#4 Hozzászólás : 2010. december 20. 17:07:56(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 176
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 91
Kapott köszönetek: 633 esetben, 477 hozzászólásban
A mai napon kiküldtünk egy körlevelet minden orvosunknak, itt is megjelentetem, hátha valakihez nem jutott el.

" Tisztelt Felhasználónk!

Bizonyára Ön is értesült már arról, hogy a jogszabály tervezet alapján 2011 január 1-től lehetővé válik a háziorvosok részére elektronikusan küldeni a jelentéseket az OEP részére (e-jelentés). A jogszabály-tervezet alapján, ez egyelőre egy lehetőség, de nem kötelező. Ön dönthet úgy, hogy a továbbiakban is a megszokott módon (postán, kísérőjegyzékkel) küldi, vagy akár úgy is, hogy mindkét módon (elektronikusan is és postán is). Minderről a napokban fog írásos tájékoztatást kapni az Önhöz tartozó illetékes REP –től, amelyben részletes információt kap az e-jelentés folyamatáról, kötelező lépéseiről is. Kérjük gondosan olvassa át, hogy egyértelmű legyen a tennivalója.

Ugyanakkor engedje meg, hogy nagyvonalakban tájékoztassuk a bevezetés tervezett ütemezéséről:

Az OEP tájékoztatása alapján az első küldhető jelentés a 2011 januárra vonatkozó jelentés. Ez azt jelent, hogy a január 5.-ig esedékes jelentéseit a megszokott hagyományos módon készítse el, s juttassa el pénztár részére. Az első táppénzes elektronikus jelentést a január 2. hetére vonatkozóan tudják fogadni – melynek beküldése jan.17.-én esedékes. A havi gyakorisággal küldendő jelentések (B300 forgalmi jelentés, változásjelentés ill. ambulánsjelentés) januárra vonatkozó adatai február 5.-ig küldhető elektronikusan.

Ahhoz azonban, hogy bármilyen jelentést el tudjon küldeni, regisztrálnia kell az OEP honlapján (ennek részletes menetét szintén tartalmaznia fogja a korábban említett REP-es levél). A regisztrációt a fentiek értelmében célszerű tehát január 17. előtt elvégezni, leellenőrizni, természetesen a levélben leírtaknak megfelelően. Ha problémája adódna a regisztrációval, kérjük egyeztessen a REP illetékeseivel.

Sikeres regisztráció után Ön készen áll arra, hogy jelentéseit elektronikusan tudja küldeni!
Az OEP útmutatásai alapján jelenleg dolgozunk az e-jelentés visual Ixdoki rendszerbe történő beépítésén.

Üdvözlettel:
infomIx csapata"
Varga Sándor
T_Zoli Offline
#5 Hozzászólás : 2010. december 22. 9:16:03(UTC)
T_Zoli

Rang: Veterán (Szint 16)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 162

Adott köszönetek: 7
Kapott köszönetek: 15 esetben, 13 hozzászólásban
Tisztelt felhasználóink!

A háziorvosok az alábbi levelet kapták az OEP-től az e-jelentéssel kapcsolatban:


Tisztelt Háziorvos Asszony/Úr!
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2011. január 1-je után a háziorvosi szolgálatokra is kiterjeszti az Elektronikus Jelentésbeküldő Rendszer (eJelentés) használatát.
Az eJelentés a rendszer 2009. óta már sikeresen működik több egészségügyi szolgáltató szektorban, így a gyógyszertárak, GYSE forgalmazók, és a gyógyfürdők területén is.
A rendszer célja, hogy egyszerűsítse a jelentésbeküldés folyamatát, adatátviteli vonalon (interneten) keresztül tegye lehetővé a heti/havi jelentések elektronikus úton történő beküldését közvetlenül az OEP részére.
Adatátviteli vonalon történő jelentések beküldése esetén az adott ellátási forma szerinti kísérőjegyzéknek megfelelő adattartalmú visszaigazolást (kísérőjegyzék) az OEP készíti el és küldi vissza szintén az adatátviteli vonalon a háziorvosi szolgáltatók részére.
Az eJelentés rendszer fejlesztéséről az Önök által használt szoftverek üzemeltetőit, fejlesztőit is tájékoztattuk, így háziorvosi szoftvereik fejlesztésével támogatni tudják a jelentésbeküldés folyamatát is.
A rendszer céljáról, funkcióiról, használatáról, a bevezetés tervezett ütemezéséről az alábbi internet címen találhat további információkat: http://www.oep.hu/ejelentes
A rendszer használatához regisztráció szükséges, amelyet minden eJelentés jogosultsággal nem rendelkező felhasználóknak el kell végeznie.
A korábban eJelentés jogosultságot szerzett felhasználók e folyamattól eltekinthetnek!
Bejelentkezés
Bejelentkezni az eJelentés regisztrációs programba, a jogviszony-ellenőrzéshez használt (OJOTE rendszer) felhasználónevével és jelszavával az alábbi címen: https://jogviszony.oep.hu/ejelentesreg/ lehet.
Az adatok megtekintése és módosítás
A bejelentkezés után a nyitóképernyőn, lehetősége van e-mail címének megadására vagy módosítására.
Az adatok mentése az „eJelentés hozzáférés igénylése” funkciógombbal történik.
A rendszer tárolja a felhasználó által megadott adatokat, és egy ellenőrző levelet küld ki a felhasználó által megadott e-mail címre.
Aktivációs levél
Az „eJelentés hozzáférés igénylése” gombra kattintó felhasználóknak, amennyiben helyesen adták meg e-mail címüket, egy levelet küldünk e-mail-ben.
A küldött levél egy érvényesítő hivatkozást (linket) tartalmaz, mely 60 percig él.
A levélben található hivatkozásra történő rákattintás hatására a felhasználó megkapja az e-Jelentés jogosultságot.
Ha a 60 perc elteltével a rákattintás (meghívás) nem történik meg, akkor a felhasználó - az eJelentés regisztrációjára vonatkozó - korábban megadott adatai elavulnak, és a felhasználónak elölről kell kezdenie a regisztráció folyamatát.
A saját e-mail címüket hibásan megadó felhasználók 60 perc elteltével megismételhetik a hozzáférés igénylésének folyamatát.
Aktivációs felület
Az érvényesítő hivatkozásra kattintás után megnyílik egy ablak, ahol tájékoztatjuk arról, hogy regisztrációja sikerült-e, és pár perc múlva megkezdheti az e-Jelentés rendszer használatát.
Amennyiben a regisztrációval, vagy a rendszer használatával kapcsolatban bármilyen nehézsége támad, hívja a területileg illetékes egészségbiztosítási kirendeltség finanszírozási szakterületén dolgozó ügyintéző (már ismert kapcsolattartó) munkatársat, illetve keresse fel http://www.oep.hu/ejelentes információs oldalt, ahol további információkat talál a rendszer használatával kapcsolatban.
Az első elektronikus jelentések fogadására 2011. évi január havi jelentési kötelezettségének teljesítésekor, 2011. február 1-5. közötti időszakban kerül sor.
A keresőképtelenségi heti jelentések 1. hete 2011. január 3-án kezdődik, amelynek a jelentését még floppyn kell megtenni.
A 2. hét jelentését - a megfelelő regisztrációs feladatok elvégzése után – 2011. január 17-től az eJelentés rendszeren keresztül is elküldheti.
Reményeink szerint elégedett lesz az e-Jelentés rendszer használatával, melynek elsődleges célja a háziorvosok munkájának megkönnyítése, az adminisztrációjuk csökkentése.
Budapest, 2010. december 21.
Tisztelettel:
Országos Egészségbiztosítási Pénztár
Gál Andi Offline
#6 Hozzászólás : 2011. január 7. 13:03:00(UTC)
Gál Andi

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2009.10.15.(UTC)
Hozzászólások: 333
Helység: Százhalombatta ( Munkahely Budapest II. kerületi háziorvosi rendelő)

Adott köszönetek: 48
Kapott köszönetek: 5 esetben, 4 hozzászólásban
T_Zoli írta:
Tisztelt felhasználóink!

A háziorvosok az alábbi levelet kapták az OEP-től az e-jelentéssel kapcsolatban:


Tisztelt Háziorvos Asszony/Úr!
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2011. január 1-je után a háziorvosi szolgálatokra is kiterjeszti az Elektronikus Jelentésbeküldő Rendszer (eJelentés) használatát.
Az eJelentés a rendszer 2009. óta már sikeresen működik több egészségügyi szolgáltató szektorban, így a gyógyszertárak, GYSE forgalmazók, és a gyógyfürdők területén is.
A rendszer célja, hogy egyszerűsítse a jelentésbeküldés folyamatát, adatátviteli vonalon (interneten) keresztül tegye lehetővé a heti/havi jelentések elektronikus úton történő beküldését közvetlenül az OEP részére.
Adatátviteli vonalon történő jelentések beküldése esetén az adott ellátási forma szerinti kísérőjegyzéknek megfelelő adattartalmú visszaigazolást (kísérőjegyzék) az OEP készíti el és küldi vissza szintén az adatátviteli vonalon a háziorvosi szolgáltatók részére.
Az eJelentés rendszer fejlesztéséről az Önök által használt szoftverek üzemeltetőit, fejlesztőit is tájékoztattuk, így háziorvosi szoftvereik fejlesztésével támogatni tudják a jelentésbeküldés folyamatát is.
A rendszer céljáról, funkcióiról, használatáról, a bevezetés tervezett ütemezéséről az alábbi internet címen találhat további információkat: http://www.oep.hu/ejelentes
A rendszer használatához regisztráció szükséges, amelyet minden eJelentés jogosultsággal nem rendelkező felhasználóknak el kell végeznie.
A korábban eJelentés jogosultságot szerzett felhasználók e folyamattól eltekinthetnek!
Bejelentkezés
Bejelentkezni az eJelentés regisztrációs programba, a jogviszony-ellenőrzéshez használt (OJOTE rendszer) felhasználónevével és jelszavával az alábbi címen: https://jogviszony.oep.hu/ejelentesreg/ lehet.
Az adatok megtekintése és módosítás
A bejelentkezés után a nyitóképernyőn, lehetősége van e-mail címének megadására vagy módosítására.
Az adatok mentése az „eJelentés hozzáférés igénylése” funkciógombbal történik.
A rendszer tárolja a felhasználó által megadott adatokat, és egy ellenőrző levelet küld ki a felhasználó által megadott e-mail címre.
Aktivációs levél
Az „eJelentés hozzáférés igénylése” gombra kattintó felhasználóknak, amennyiben helyesen adták meg e-mail címüket, egy levelet küldünk e-mail-ben.
A küldött levél egy érvényesítő hivatkozást (linket) tartalmaz, mely 60 percig él.
A levélben található hivatkozásra történő rákattintás hatására a felhasználó megkapja az e-Jelentés jogosultságot.
Ha a 60 perc elteltével a rákattintás (meghívás) nem történik meg, akkor a felhasználó - az eJelentés regisztrációjára vonatkozó - korábban megadott adatai elavulnak, és a felhasználónak elölről kell kezdenie a regisztráció folyamatát.
A saját e-mail címüket hibásan megadó felhasználók 60 perc elteltével megismételhetik a hozzáférés igénylésének folyamatát.
Aktivációs felület
Az érvényesítő hivatkozásra kattintás után megnyílik egy ablak, ahol tájékoztatjuk arról, hogy regisztrációja sikerült-e, és pár perc múlva megkezdheti az e-Jelentés rendszer használatát.
Amennyiben a regisztrációval, vagy a rendszer használatával kapcsolatban bármilyen nehézsége támad, hívja a területileg illetékes egészségbiztosítási kirendeltség finanszírozási szakterületén dolgozó ügyintéző (már ismert kapcsolattartó) munkatársat, illetve keresse fel http://www.oep.hu/ejelentes információs oldalt, ahol további információkat talál a rendszer használatával kapcsolatban.
Az első elektronikus jelentések fogadására 2011. évi január havi jelentési kötelezettségének teljesítésekor, 2011. február 1-5. közötti időszakban kerül sor.
A keresőképtelenségi heti jelentések 1. hete 2011. január 3-án kezdődik, amelynek a jelentését még floppyn kell megtenni.
A 2. hét jelentését - a megfelelő regisztrációs feladatok elvégzése után – 2011. január 17-től az eJelentés rendszeren keresztül is elküldheti.
Reményeink szerint elégedett lesz az e-Jelentés rendszer használatával, melynek elsődleges célja a háziorvosok munkájának megkönnyítése, az adminisztrációjuk csökkentése.
Budapest, 2010. december 21.
Tisztelettel:
Országos Egészségbiztosítási Pénztár



Az a probléma a regisztrációval,hogy már nem emlékszünk az OJOTE rendszer felhasználói névre,sem a jelszavára.Ilyenkor mi a teendő?
vargas Offline
#7 Hozzászólás : 2011. január 7. 13:17:45(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 176
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 91
Kapott köszönetek: 633 esetben, 477 hozzászólásban
Törökbálint írta:
Az a probléma a regisztrációval,hogy már nem emlékszünk az OJOTE rendszer felhasználói névre,sem a jelszavára.Ilyenkor mi a teendő?

Arra kérünk mindenkit, aki nem emlékszik a jelszavára, hogy egyenlőre várjon.
Az ellenőrzéshez használatos jelszót beíráskor elkódoltuk, ezért azt nem lehet megnézni sehol. A felhasználó név mindenkinél a praxis 4 jegyű OEP kódja+"USER". pl. OEP kód=1234, akkor a felhasználó neve '1234USER'.
A jelszót, ugyan azok miatt az adatvédelmi jogszabályok miatt nem tudjuk megadni, ami miatt az OEP sem adja ki, és ami miatt pl. egy bank sem ad ki bankszámlával, PIN kóddal kapcsolatos adatokat, csak személyesen.
Pedig ha valaki ismeri az önök jelszavát, az nyilván az OEP, hiszen ő tudja ellenőrizni, hogy az adott ellátáshoz megtörtént-e a TAJ ellenőrzés, és magát az ellenőrzést is csak a megfelelő jelszóval engedélyezi.
Szeretnénk egy olyan megoldást, amivel új jelszó igénylése nélkül is végrehajtható lesz a regisztráció.
Varga Sándor
Gál Andi Offline
#8 Hozzászólás : 2011. január 7. 14:48:19(UTC)
Gál Andi

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2009.10.15.(UTC)
Hozzászólások: 333
Helység: Százhalombatta ( Munkahely Budapest II. kerületi háziorvosi rendelő)

Adott köszönetek: 48
Kapott köszönetek: 5 esetben, 4 hozzászólásban
vargas írta:
Törökbálint írta:
Az a probléma a regisztrációval,hogy már nem emlékszünk az OJOTE rendszer felhasználói névre,sem a jelszavára.Ilyenkor mi a teendő?

Arra kérünk mindenkit, aki nem emlékszik a jelszavára, hogy egyenlőre várjon.
Az ellenőrzéshez használatos jelszót beíráskor elkódoltuk, ezért azt nem lehet megnézni sehol. A felhasználó név mindenkinél a praxis 4 jegyű OEP kódja+"USER". pl. OEP kód=1234, akkor a felhasználó neve '1234USER'.
A jelszót, ugyan azok miatt az adatvédelmi jogszabályok miatt nem tudjuk megadni, ami miatt az OEP sem adja ki, és ami miatt pl. egy bank sem ad ki bankszámlával, PIN kóddal kapcsolatos adatokat, csak személyesen.
Pedig ha valaki ismeri az önök jelszavát, az nyilván az OEP, hiszen ő tudja ellenőrizni, hogy az adott ellátáshoz megtörtént-e a TAJ ellenőrzés, és magát az ellenőrzést is csak a megfelelő jelszóval engedélyezi.
Szeretnénk egy olyan megoldást, amivel új jelszó igénylése nélkül is végrehajtható lesz a regisztráció.


Köszönöm szépen!
medicinke Offline
#9 Hozzászólás : 2011. január 10. 21:21:50(UTC)
medicinke

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.11.24.(UTC)
Hozzászólások: 283

Adott köszönetek: 1
Kapott köszönetek: 15 esetben, 14 hozzászólásban
Tudom, hogy ez bénán hangzik, de hát nincs mit tenni. Elfelejtettem az OJOTE-s jelszavam, és nem találom a papírt amire felírtam (költözött a rendelő). Nem lehet megnézni, hogy mi van a dokiban a csillagocskák "mögött"?
dr_Jóbi_Anikó Offline
#10 Hozzászólás : 2011. január 10. 22:12:37(UTC)
dr_Jóbi_Anikó

Rang: Kezdő (Szint 1)

Csatlakozott: 2008.11.03.(UTC)
Hozzászólások: 5
Helység: Pécs

Felhasználó név a Praxis adatok karbantartás/Adatok jogviszony fül/ Saját login név: alatt található.
A jelszóhoz pedig a Total commander F3-nézőkéjével megnyitjuk a \visualix\data\SZERVEZET.DBF file-t.
Az utolsó sorokban látható a login név 1 van közvetlenül előtte( pl az E523USER helyett 1E523USER), majd utána kb. 25 szóközzel a jelszó látható.
dr_Jóbi_Anikó Offline
#11 Hozzászólás : 2011. január 10. 22:25:21(UTC)
dr_Jóbi_Anikó

Rang: Kezdő (Szint 1)

Csatlakozott: 2008.11.03.(UTC)
Hozzászólások: 5
Helység: Pécs

Felhasználó név a Praxis adatok karbantartás/Adatok jogviszony fül/ Saját login név: alatt található.
A jelszóhoz pedig a Total commander F3-nézőkéjével megnyitjuk a \visualix\data\SZERVEZET.DBF file-t.
Az utolsó sorokban látható a login név 1 van közvetlenül előtte( pl az E523USER helyett 1E523USER), majd utána kb. 25 szóközzel a jelszó látható.
Nálunk működött.
Dr. Hanyecz Vince Offline
#12 Hozzászólás : 2011. január 11. 10:09:38(UTC)
Dr. Hanyecz Vince

Rang: Haladó (Szint 12)

Csatlakozott: 2008.11.05.(UTC)
Hozzászólások: 94
Helység: Méhkerék

Adott köszönetek: 24
Kapott köszönetek: 19 esetben, 13 hozzászólásban
Eredetileg általa: dr_Jóbi_Anikó Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Felhasználó név a Praxis adatok karbantartás/Adatok jogviszony fül/ Saját login név: alatt található.
A jelszóhoz pedig a Total commander F3-nézőkéjével megnyitjuk a \visualix\data\SZERVEZET.DBF file-t.
Az utolsó sorokban látható a login név 1 van közvetlenül előtte( pl az E523USER helyett 1E523USER), majd utána kb. 25 szóközzel a jelszó látható.

Ez nem biztos hogy így visszafejthető, ott titkosítva van az adat, sem F3-mal sem dbf navigátorral nem látszik nálam.
dr_Jóbi_Anikó Offline
#13 Hozzászólás : 2011. január 11. 18:51:34(UTC)
dr_Jóbi_Anikó

Rang: Kezdő (Szint 1)

Csatlakozott: 2008.11.03.(UTC)
Hozzászólások: 5
Helység: Pécs

Eredetileg általa: Dr. Hanyecz Vince][quote=dr_Jóbi_Anikó Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Felhasználó név a Praxis adatok karbantartás/Adatok jogviszony fül/ Saját login név: alatt található.
A jelszóhoz pedig a Total commander F3-nézőkéjével megnyitjuk a \visualix\data\SZERVEZET.DBF file-t.
Az utolsó sorokban látható a login név 1 van közvetlenül előtte( pl az E523USER helyett 1E523USER), majd utána kb. 25 szóközzel a jelszó látható.

Ez nem biztos hogy így visszafejthető, ott titkosítva van az adat, sem F3-mal sem dbf navigátorral nem látszik nálam.[/quote]

Nálunk dbf navigátorral(ver.2.01) is látszik CJOGLOGIN, CJOGJELSZÓ alatt. Ezzel a jelszóval már sikeresen regisztráltunk.
Az igazán érdekes dolog az e-jelentés felhasználói kézikönyv 18-19 oldalán olvasható: a hogyan képezzük és hasonlítsuk össze max. 20 perc alatt a 64 jegy hosszú ellenőrző kódokat az oep által visszaküldöttel. A lemez postára adása egyszerűbb és gyorsabb.
Gál Andi Offline
#14 Hozzászólás : 2011. január 11. 21:46:31(UTC)
Gál Andi

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2009.10.15.(UTC)
Hozzászólások: 333
Helység: Százhalombatta ( Munkahely Budapest II. kerületi háziorvosi rendelő)

Adott köszönetek: 48
Kapott köszönetek: 5 esetben, 4 hozzászólásban
Eredetileg általa: dr_Jóbi_Anikó Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Eredetileg általa: Dr. Hanyecz Vince][quote=dr_Jóbi_Anikó Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Felhasználó név a Praxis adatok karbantartás/Adatok jogviszony fül/ Saját login név: alatt található.
A jelszóhoz pedig a Total commander F3-nézőkéjével megnyitjuk a \visualix\data\SZERVEZET.DBF file-t.
Az utolsó sorokban látható a login név 1 van közvetlenül előtte( pl az E523USER helyett 1E523USER), majd utána kb. 25 szóközzel a jelszó látható.

Ez nem biztos hogy így visszafejthető, ott titkosítva van az adat, sem F3-mal sem dbf navigátorral nem látszik nálam.


Nálunk dbf navigátorral(ver.2.01) is látszik CJOGLOGIN, CJOGJELSZÓ alatt. Ezzel a jelszóval már sikeresen regisztráltunk.
Az igazán érdekes dolog az e-jelentés felhasználói kézikönyv 18-19 oldalán olvasható: a hogyan képezzük és hasonlítsuk össze max. 20 perc alatt a 64 jegy hosszú ellenőrző kódokat az oep által visszaküldöttel. A lemez postára adása egyszerűbb és gyorsabb.[/quote]

Verzióváltás után ráadásul már nem is látszik az aktuális sor,ami a kódot tartalmazza!Ha új jelszót kérünk az OEP-től,akkor néhány napig a TAJ-ellenőrzés is leáll ( ezt az infót kaptam!) !!!Kérdezem: a TAJ-ellenőrzésből kieső időt is szankcionálja az OEP? Netán joválisan figyelmen kívül hagyja az el nem végzett ellenőrzéseket?
medicinke Offline
#15 Hozzászólás : 2011. január 11. 22:18:30(UTC)
medicinke

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.11.24.(UTC)
Hozzászólások: 283

Adott köszönetek: 1
Kapott köszönetek: 15 esetben, 14 hozzászólásban
Eredetileg általa: dr_Jóbi_Anikó Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Felhasználó név a Praxis adatok karbantartás/Adatok jogviszony fül/ Saját login név: alatt található.
A jelszóhoz pedig a Total commander F3-nézőkéjével megnyitjuk a \visualix\data\SZERVEZET.DBF file-t.
Az utolsó sorokban látható a login név 1 van közvetlenül előtte( pl az E523USER helyett 1E523USER), majd utána kb. 25 szóközzel a jelszó látható.
Nálunk működött.

Sajnos nem megy, minden adat látszik, de a jelszó kódolva van (zászlócskás y meg ilyenek). :(
A cdbfview pluginnel is csak így látszik.
Gál Andi Offline
#16 Hozzászólás : 2011. január 11. 22:21:32(UTC)
Gál Andi

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2009.10.15.(UTC)
Hozzászólások: 333
Helység: Százhalombatta ( Munkahely Budapest II. kerületi háziorvosi rendelő)

Adott köszönetek: 48
Kapott köszönetek: 5 esetben, 4 hozzászólásban
Eredetileg általa: medicinke][quote=dr_Jóbi_Anikó Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Felhasználó név a Praxis adatok karbantartás/Adatok jogviszony fül/ Saját login név: alatt található.
A jelszóhoz pedig a Total commander F3-nézőkéjével megnyitjuk a \visualix\data\SZERVEZET.DBF file-t.
Az utolsó sorokban látható a login név 1 van közvetlenül előtte( pl az E523USER helyett 1E523USER), majd utána kb. 25 szóközzel a jelszó látható.
Nálunk működött.

Sajnos nem megy, minden adat látszik, de a jelszó kódolva van (zászlócskás y meg ilyenek). :(
A cdbfview pluginnel is csak így látszik.[/quote]

Ezt részleteztem egy másik hozzászólásban!
medicinke Offline
#17 Hozzászólás : 2011. január 12. 10:19:08(UTC)
medicinke

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.11.24.(UTC)
Hozzászólások: 283

Adott köszönetek: 1
Kapott köszönetek: 15 esetben, 14 hozzászólásban
Eredetileg általa: Törökbálint]
medicinke írta:
[quote=dr_Jóbi_Anikó Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Felhasználó név a Praxis adatok karbantartás/Adatok jogviszony fül/ Saját login név: alatt található.
A jelszóhoz pedig a Total commander F3-nézőkéjével megnyitjuk a \visualix\data\SZERVEZET.DBF file-t.
Az utolsó sorokban látható a login név 1 van közvetlenül előtte( pl az E523USER helyett 1E523USER), majd utána kb. 25 szóközzel a jelszó látható.
Nálunk működött.

Sajnos nem megy, minden adat látszik, de a jelszó kódolva van (zászlócskás y meg ilyenek). :(
A cdbfview pluginnel is csak így látszik.


Ezt részleteztem egy másik hozzászólásban![/quote]
Igen most olvasom. Szóval a benti tesztrendszeren nincs kódolva, a miénken meg igen. Infomixes tagok, ha önök tudják a kódolási eljárást, nem lehet visszafejteni a jelszót?
Dr. Hanyecz Vince Offline
#18 Hozzászólás : 2011. január 12. 11:00:28(UTC)
Dr. Hanyecz Vince

Rang: Haladó (Szint 12)

Csatlakozott: 2008.11.05.(UTC)
Hozzászólások: 94
Helység: Méhkerék

Adott köszönetek: 24
Kapott köszönetek: 19 esetben, 13 hozzászólásban
Nálam ez látszik a dbg navigátorral (2.01) 08ƒ

Igaz viszont tudom a jelszó azonosító párost, elektonikausan el is küldtem mindent, jan-1-én aztán szóltak, h ez még korai, kérik floppyn is :((
dengabor Offline
#19 Hozzászólás : 2011. január 12. 12:31:12(UTC)
dengabor

Rang: Kezdő (Szint 3)

Csatlakozott: 2009.02.24.(UTC)
Hozzászólások: 15

medicinke írta:
Igen most olvasom. Szóval a benti tesztrendszeren nincs kódolva, a miénken meg igen. Infomixes tagok, ha önök tudják a kódolási eljárást, nem lehet visszafejteni a jelszót?

Pont a napokban én se tudtam a jelszavakat. Emlékeztem a fórumról, hogy a SZERVEZET.DBF-ben kell keresni, de ott nekem is kódolt volt. Így rákerestem, hogy hátha van még egy SZERVEZET.DBF a VISUALIX könyvtárában, már nem tudom hol, de volt. Abban kódolatlanul benne vannak a jelszavak. (Szerencsére)
medicinke Offline
#20 Hozzászólás : 2011. január 12. 16:04:57(UTC)
medicinke

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.11.24.(UTC)
Hozzászólások: 283

Adott köszönetek: 1
Kapott köszönetek: 15 esetben, 14 hozzászólásban
dengabor írta:
medicinke írta:
Igen most olvasom. Szóval a benti tesztrendszeren nincs kódolva, a miénken meg igen. Infomixes tagok, ha önök tudják a kódolási eljárást, nem lehet visszafejteni a jelszót?

Pont a napokban én se tudtam a jelszavakat. Emlékeztem a fórumról, hogy a SZERVEZET.DBF-ben kell keresni, de ott nekem is kódolt volt. Így rákerestem, hogy hátha van még egy SZERVEZET.DBF a VISUALIX könyvtárában, már nem tudom hol, de volt. Abban kódolatlanul benne vannak a jelszavak. (Szerencsére)

Köszi ez jó ötlet volt. Bár a Visualix mappában csak egy szervezet.dbf volt, de a mobilpraxisos dolgokban, illetve egy C:\infomix mappában megvoltak a korábbiak, azokban kódolatlanul.
Szuper. Most, hogy látom már emlékszem is a logikára, amivel kiötlöttem. Persze utólag mindenki okos...
vargas Offline
#21 Hozzászólás : 2011. január 12. 16:07:05(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 176
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 91
Kapott köszönetek: 633 esetben, 477 hozzászólásban
Tisztelt Orvos partnereink!

Az elektronikus jelentés kapcsán rengeteg probléma merült fel, melyeket összefoglaltunk, s még decemberben elküldtünk az OEP-nek. Azt gondoltuk, megpróbáljuk elérni, hogy ezeket tisztázzák, megválaszolják, s csak azután, az információk birtokában, az esetleg szükséges program-módosításokkal együtt tájékoztatjuk orvosainkat.

Azonban, teljesen érthetően, egyre több kérdést, kérést kapunk ezzel kapcsolatban. Az orvosok az OEP körlevél hatására szeretnének regisztrálni, s kipróbálni az e-Jelentést. Mivel ezzel kapcsolatban is van féreértés, FONTOS hangsúlyozni, hogy az e-Jelentés 2011.01.01-től lehetséges, de csak 2011.07.01-től kötelező, addig a régi módon is lehet jelenteni. Az első probléma, amibe sokan beleütköznek, hogy az e-Jelentés regisztrációját az OEP úgy valósította meg, hogy a TAJ-ellenőrzéshez használt név-jelszó párossal kell regisztrálni. Az OEP saját közlése szerint, országosan az első néhány száz eset alapján, az orvosok kb. 30-40 %-a elfelejtette jelszavát.

Ez teljesen érthető, hiszen általában a TAJ-ellenőrzést az orvosi program végzi, s abban van eltárolva ez az adat. A többi háziorvosi program forgalmazók általában a programjukban megnézhetővé tették ezt a jelszót. Az OEP saját közlése szerint is ez adatvédelmi szempontból problematikus. Ugyanezen okból az OEP, amely szintén megadhatná technikailag ezt az orvosnak, nem hajlandó erre. Ezen jogi okból nem tehetjük meg ezt mi sem, ha ugyanis ez illetéktelen kézbe kerül, azzal érzékeny információk (orvos és páciens adatok, jelentések tartalma, - s nem utolsó sorban finanszírozást érintő adatok ) válhatnak illetéktelen számára hozzáférhetővé, amiben való közreműködésben mi is jogilag támadhatóvá válnánk.

Ezzel kapcsolatban FONTOS hangsúlyozni, hogy az OEP az orvos kérésére, ha a jelszót nem is adja ki, lehetőséget biztosít új jelszó megadására . Ebben az esetben azonban az orvos abba a csapdába kerül, hogy a régi jelszava azonnal megszűnik, az újat vagy személyesen veszi át , vagy néhány nap múlva postán kapja meg (csak így lehet),de ez utóbbi esetben a közbeeső időben nem tud TAJ-t ellenőrizni, amiért büntetni fogják.

Már ennyiből is látható, hogy vannak itt problémák. Erre a kérdésre vonatkozóan azt javasoltuk az OEP-nek, hogy valamilyen eltérő módon (a TAJ ellenőrzése során használt jelszótól eltérő bejelentkezési adat használata, vagy pld az Ixdoki (vagy Szolga vagy Viktória …) mint regisztrált program általi automatikusan küldhető igazolás, stb.) biztosítson lehetőséget az e-Jelentés regisztrációjára. A jelentéssel kapcsolatban más gondok is vannak. Egy fontosat kiragadva: a jelentés feltöltésének menete során van egy lépés, amikor az orvos az érvényesítéshez e-mailben kap egy kódot. Helyettesítés (pl. tartós helyettesítés) folyamán esedékes jelentésnél ilyen módon az e-mail fiókjához is hozzá kéne férnie a helyettesítőnek, ami nyilvánvaló nonszensz.

Ezek a problémák elsősorban jogi aggályokat vetnek fel, s mivel mint említettük, ezek adatvédelmi és finanszírozási szempontból érzékeny területet érintenek, így ennek korrekt és egyértelmű rendezése a háziorvos szempontjából szerintünk elkerülhetetlen.

A jelzett problémákat tehát még decemberben elküldtük az OEP-nek sürgős választ kérve. Sajnos, újabb sürgetés ellenére sem kaptunk választ a mai napig. Természetesen mi is igyekszünk kitalálni a problémákra megoldásokat, de talán a fentiekből látható, hogy saját hatáskörben nem megoldható nehézségekbe ütköztünk. Ezért kérjük minden kedves partnerünk türelmét, amíg sikerül válaszokat kapnunk. Biztosak vagyunk abban, hogy sikerül olyan megoldást találnunk, ami valamennyi háziorvos számára megbízható módon , ugyanakkor egyszerű használattal biztosítja az e-jelentés szolgáltatását az OEP részére – hiszen mindenkinek ez az alapvető érdeke.
Varga Sándor
Somogyi László Offline
#22 Hozzászólás : 2011. január 13. 10:49:41(UTC)
Somogyi László

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2009.06.11.(UTC)
Hozzászólások: 430
Helység: Gyöngyöshalász

Adott köszönetek: 33
Kapott köszönetek: 57 esetben, 44 hozzászólásban
Orvosoknak javaslom, hogy esetleg meggondolandó erre a feladatra külön csak erre használatos email címet megadni, ezt tudhatják többen is, helyettesítő, alkalmazott... így a személyes üzenetekkel való keveredés elkerülhető. Nálunk így van pl. egy labor@.... cím, ahová érkezik az eredmény, amit mindenki lát és csak ez van benne. Az oep felé is más cím van megadva, magánra is mást használunk.
Ezzel kapcsolatban tapasztalom sok helyen, mint rendszergazda, hogy az internet előfizetéshez egyébként járó 5-10 email címet nem használják, vagy nem használják ki teljesen, pedig ez éppen ilyenekre lenne jó.

(Megjegyzés: mi sikeresen regisztráltunk a jelszavunkkal, mert "mérgemben" akkor olyat sikerült megadnom, amit nem felejt el az ember egykönnyen, ugyanis egy káromkodás volt. Cool )

Megerősítem Jóbi Anikót: a szervezet.dbf -ben ott a jelszó, a usernév mögött 22 szóközzel és nálunk két helyen is benne van, van egy olyan is a fájl végén, ahol a mi hálózatunkon megosztott kommunikációs könyvtár hálózati neve látszik, majd utána a név majd a jelszó.
Kérem az Infomixet, egyelőre ne titkosítsa ebben a fájlban sem, hanem inkább olvassák ki innen, jegyezzék fel a doktorok, azután le lehet dúrni ebből a fájlból később.

verzió: 1.38.0 és Total Commander 6.0 (ez jó régi Elpirul )
Somogyi László Offline
#23 Hozzászólás : 2011. január 13. 11:21:37(UTC)
Somogyi László

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2009.06.11.(UTC)
Hozzászólások: 430
Helység: Gyöngyöshalász

Adott köszönetek: 33
Kapott köszönetek: 57 esetben, 44 hozzászólásban
Most látom csak, hogy az 1.38.1 verzióval megtörténik a jelszó titkosítása.
Akkor erről ennyit. Hogy ez kinek volt jó, döntsétek el. Fütyül Huh Azta
dr.oremus Offline
#24 Hozzászólás : 2011. január 13. 17:41:30(UTC)
dr.oremus

Rang: Haladó (Szint 10)

Csatlakozott: 2008.11.07.(UTC)
Hozzászólások: 77
Helység: Petneháza

Adott köszönetek: 14
Kapott köszönetek: 2 esetben, 2 hozzászólásban
ejelentést használók vannak-e a fórumozók között? Hogyan működik? köszönettel
medicinke Offline
#25 Hozzászólás : 2011. január 14. 22:55:25(UTC)
medicinke

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.11.24.(UTC)
Hozzászólások: 283

Adott köszönetek: 1
Kapott köszönetek: 15 esetben, 14 hozzászólásban
dr.oremus írta:
ejelentést használók vannak-e a fórumozók között? Hogyan működik? köszönettel

Hát én zátonyra futottam. Regisztráltam, az még ment, így, hogy a jelszavam sikerült kibányászni a dokiból.
Amikor elindítom persze Opera böngésző szóba sem jön.

De Internet Explorerrel kiírja a cookie hibát - miután felveszem a megbízható helyek közé és engedélyezem, hogy mindent cookie-zhasson. ???
Mit kéne még tenni?

Nem is értem mitől ilyen nyakatekert ez. Belép az ember mondjuk az OTP bank oldalára és nem kell pöcsölni a cookie-k beállításával, megy Operával stb., mégis teljesen biztonságos.
dr.oremus Offline
#26 Hozzászólás : 2011. január 15. 12:44:20(UTC)
dr.oremus

Rang: Haladó (Szint 10)

Csatlakozott: 2008.11.07.(UTC)
Hozzászólások: 77
Helység: Petneháza

Adott köszönetek: 14
Kapott köszönetek: 2 esetben, 2 hozzászólásban
De hogyan indítod el? Én is regisztráltam, de nem ismerem a következő lépést. Kiválasztom a pl a heti tp jelentést, ahol nem floppyra mentek, hanem beírom az ejelentés.oep.hu? Szakemberek válaszát is várom, ugyanis a helpben nem találtam ilyen menüt. Köszönettel
drjanvari Offline
#27 Hozzászólás : 2011. január 15. 16:11:34(UTC)
drjanvari

Rang: Kezdő (Szint 0)

Csatlakozott: 2011.01.10.(UTC)
Hozzászólások: 4
Helység: Döge

Üdv Gyula!
Én a következőt csináltam: C meghajtóra egy Mentés mappát csináltam.
Az Ixdokiban heti jelentés, mentés nem flopira, hanem a Mentés mappába.
Bejelentkeztem az Ejelentéshez, itt társitani kellett volna aMentés mappában lévő
dokumentumot, de nem ismerte fel a formátumát, igaz ezzel hétfőn próbálkoztam.
dr.oremus Offline
#28 Hozzászólás : 2011. január 15. 20:45:03(UTC)
dr.oremus

Rang: Haladó (Szint 10)

Csatlakozott: 2008.11.07.(UTC)
Hozzászólások: 77
Helység: Petneháza

Adott köszönetek: 14
Kapott köszönetek: 2 esetben, 2 hozzászólásban
Kösz a választ, de nem értettem az elejét, merthogy nem Gyula, hanem Marina vagyok.
drjanvari Offline
#29 Hozzászólás : 2011. január 15. 21:19:29(UTC)
drjanvari

Rang: Kezdő (Szint 0)

Csatlakozott: 2011.01.10.(UTC)
Hozzászólások: 4
Helység: Döge

Bocsi azt hittem, hogy Oremusz Gyula barátom érdeklődik.
Még egyszer elnézést kérek, hogy legyuláztalak.
drjanvari Offline
#30 Hozzászólás : 2011. január 15. 21:21:38(UTC)
drjanvari

Rang: Kezdő (Szint 0)

Csatlakozott: 2011.01.10.(UTC)
Hozzászólások: 4
Helység: Döge

Üdv Marina!
Én ugy csináltam .....
A témát böngésző felhasználók
Vendég
12 Oldalak123>»
Ugrás fórumra  
Ön nem hozhat létre új témákat ebben a fórumban.
Ön nem válaszolhat e fórum témáira.
Ön nem törölheti saját hozzászólásait.
Ön nem szerkesztheti saját hozzászólásait.
Ön nem indíthat szavazást ebben a fórumban.
Ön nem szavazhat ebben a fórumban.