logo
Üdvözöljük Vendég! A funkciók eléréséhez szükséges a Bejelentkezés vagy Regisztráció.

Figyelmeztetés

Icon
Error

30 Oldalak«<2526272829>»
vargas Offline
#781 Hozzászólás : 2020. január 30. 9:32:59(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
eRecept kiváltás - nem az e-recept kiváltása egyszerűsödik, hanem a gyógyszerkiváltás lehetőségei bővülnek

Hamarosan elkészül az a rendeleti szintű jogszabály-módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az e-receptet az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzített képviselő is kiválthassa más számára a gyógyszertárakban. A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGyK) elnöke szerint a változással elsősorban nem az e-recept kiváltása egyszerűsödik, hanem a gyógyszerkiváltás lehetőségei bővülnek.

A szóban forgó jogszabály-módosítás lényege, hogy egy meghatalmazott vagy törvényes képviselő is kiválthassa, nemcsak felírási igazolással, hanem önmaga igazolásával – személyi igazolvány, taj-kártya – a felírt vényköteles gyógyszert más számára, vagyis praktikusan az eddigi lehetőségek tárháza fog kibővülni – fogalmazott Hankó Zoltán, hozzátéve a meghatalmazásos rendszer egy egy újabb lehetőséget nyit meg az EESZT-nek az e-receptekhez kapcsolódó használatában.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke emlékeztetett, az e-recept 2017. novemberi bevezetése óta jogszabály rögzítette, hogy az orvos (külön kérés nélkül is) köteles papír alapú, a hagyományos vényekhez nagyban hasonló felírási igazolást adni a betegnek, amivel bárki kiválthatta a készítményeket a gyógyszertárban. Egy későbbi korrekció miatt, amely során a jogszabályi hátteret módosították, aggályossá vált azonban, hogy amennyiben a patika nem éri el az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret, akkor vajon a felírási igazolásra kiadhatja-e egy gyógyszert.
Az azóta eltelt idő – fogalmazott Hankó Zoltán –, illetve az államtitkárság, az EESZT és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) vezetőivel folytatott egyeztetések teljesen egyértelművé tették, hogy amennyiben minden egyéb körülményt szabályosan tud menedzselni a gyógyszerész, akkor ilyen esetben is kiadható a gyógyszer. Az ehhez szükséges jogszabályi korrekció pedig rövid időn belül meg fog jelenni. A szakember megjegyezte, ezáltal a 2017 novembere óta kialakult gyakorlatban(!) idén sincs változás, és szerinte nem is szükséges semmilyen módosítás.
A kamara elnöke végezetül hangsúlyozta, a jogosultság kiterjesztése a meghatalmazásos rendszer által kizárólag olyan módon történhet meg, hogy a jogosultságot illetően ne lehessen bizonytalanság.

forrás: infostart.hu
Varga Sándor
Nagy Attila Offline
#782 Hozzászólás : 2020. január 30. 15:56:59(UTC)
Nagy Attila

Rang: Veterán (Szint 19)

Csatlakozott: 2017.02.28.(UTC)
Hozzászólások: 222
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 8
Kapott köszönetek: 69 esetben, 62 hozzászólásban
Az IxNet szoftver 4 gombos működésének előnyei

A már megszokott, jobb oldalon lévő OK - Mégse gombok további hasznos opciókkal bővültek, melyek még gyorsabbá, könnyebbé és hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat az aktuális oldalakon.

4 gombos

Ha érdeklik a részletek kattintson az alábbi linkre:
https://www.infomix.hu/IxPortal/content/doc/Az_ablakok_egyseges_kinezetenek_megvalositasa.pdf
 1 felhasználó köszönte meg Nagy Attila-nak ezt a hasznos hozzászólást.
kantorm 2020.01.31.(UTC)-n
Nagy Attila Offline
#783 Hozzászólás : 2020. január 31. 15:23:29(UTC)
Nagy Attila

Rang: Veterán (Szint 19)

Csatlakozott: 2017.02.28.(UTC)
Hozzászólások: 222
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 8
Kapott köszönetek: 69 esetben, 62 hozzászólásban
Metrikus adatok - az Ixnet 2.86.0 verziójától!


A paciensek metrikus adatainak használata, az adatoknál megjeleníthető adatok köre a 2.86.0 verziótól változik. Az új adatok bevezetésével lehetővé tettük egy olyan megjelenítés használatát, amiben minden esetben Ön dönti el, milyen metrikus adatokat, és azokat milyen sorrendben szeretne látni, használni.Az adatokat továbbra is az eddig megszokott helyen (ellátás, karton) találja meg. Ön dönt, hogy a 2.86.0 verzió telepítését követően mikor vált az új használati módra.


Ebben a leírásban elolvashatja hogyan válthat az új működésre, és hogyan állíthatja be a saját igényeinek megfelelően az új metrikus adatok működését.
 2 felhasználó köszönte meg Nagy Attila-nak ezt a hasznos hozzászólást.
kantorm 2020.01.31.(UTC)-n, dr.Kovács József 2020.02.04.(UTC)-n
vargas Offline
#784 Hozzászólás : 2020. február 11. 8:29:17(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkészítette az egészségügyi ellátórendszer átalakításához szükséges első jogszabály-módosításokat.

Ha a kormány elfogadja a javaslatokat, érdemben változhat meg az állami intézményrendszer, és ezzel a portfolio.hu szerint a kormány rendkívül fontos, az egészségügy jövőjét meghatározó, régóta várt folyamatot indít el. A Portfolio birtokába került 28 oldalas anyag indoklása meglepő őszinteséggel beszél a jelenlegi rendszer strukturális hibáiról, finanszírozási hiányosságairól és több ponton kezdeményez beavatkozásokat a struktúraváltás érdekében. Megítélésük szerint azonban bizonyos esetekben irreális ütemtervet fogalmaz meg és nagy súlyt kap az intézményvezetők elszámoltathatóságának kérdése.

Az új csomag kommunikációját nem fogja erőltetni a tárca és mivel az égető kérdéseket rendeletekkel oldaná meg a kormány, ezért parlamenti vitára sem számíthatunk.

Egyelőre minisztériumi előterjesztésről beszélünk, a kormány érdemben még nem tárgyalta a javaslatcsomagot, ami két lépcsőre épít: rövid távú adósságmenedzsment (erre konkrét jogszabály-módosításokat javasol a dokumentum), hosszabb távú struktúraváltás (ebben az esetben pedig fontos és előremutató intézkedési terveket vázol fel).

Az eladósodott és fizetésképtelen kórházaknak egy programban kell részt venniük, melynek során reorganizációs terv készül.

Itt döntés születhet arról, hogy bizonyos kapacitások átalakulnak. A kormányzati dokumentum erénye, hogy kimondja: a magyar rendszer indokolatlan mértékben kórházközpontú és azt is rögzíti: csökkenteni kell az aktív fekvőbeteg-ellátási kapacitásokat.

A reorganizációs terv a gyakorlatban úgy fog működni, hogy létrejön egy új testület, a Struktúraváltási és Adósságmenedzsment Tanács, amely térségenként felügyeli a terv végrehajtását.

A rendszer finanszírozásának átalakítási terve egyelőre nem ismert, ezért ez a mostani intézkedéscsomag félkarúan hat.


Cél az elkerülhető kórházi kezelések számának jelentős csökkentése, ami megvalósítható lenne a kórházakhoz integrált, illetve önállóan működő járóbeteg-szakellátókon keresztül.

A gyakorlatban ez így működne:

  • Az állami egészségügyi ellátórendszerben létrejön a Járási Egészségközpontok Hálózata. A Járási Egészségközpont praxisközösségekbe szervezi a területén dolgozó háziorvosokat, végzi a betegutak kialakítását, valamint összehangolja a népegészségügyi prevenció, az alapellátás, a sürgősségi ellátás és a járóbeteg-szakellátás szereplőinek tevékenységét.

  • Létrejönnek a Közösségi Egészségszervezési Központok, amelybe 3 járási egészségközpont integrálódna. A KEK célja az adott egészségszervezési térségben az egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás világos betegutak mentén való nyújtása, a legalacsonyabb progresszivitási szinten, a finanszírozás optimalizálását segítő, monitorozott kliens- és betgeutakkal. Ezek a központok tartják a kapcsolatot a NEAK-kal és szervezetileg az ÁEEK Térségi Igazgatóságaihoz tartoznának.

  • Megerősítik a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségfejlesztő funkcióját, és az ÁEEK Térségi Igazgatóságait (TIG).

  • A legrosszabb szakember ellátottsággal küzdő, legkedvezőtlenebb egészségi állapottal rendelkező lakosságot ellátó, hátrányos helyzetű településeken működő alapellátási szolgáltatók többlet hatáskört és finanszírozást kapnak.

  • A járóbeteg-szakellátás szempontjából hiányos településeken mobil szakorvosi szolgálat jöhet létre.

  • Szükség van a finanszírozás megújítására a teljesítmény- és eredményalapú elemek súlyának növelésével. Erre első lépésben alkalmas lehet a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatokon történő lakossági részvételi arány mérése és eredmény alapú finanszírozása. Egyes járóbeteg-szakellátásból átvett feladatokat is finanszírozottá kell tenni az alapellátásban a háziorvosok számára.


A teljes cikk a portfolio.hu-n olvasható
Varga Sándor
vargas Offline
#785 Hozzászólás : 2020. február 13. 9:11:09(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Ixnet a mindennapokban - felhasználói eszmecsere

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2020. február 26.-án szerdán 2 időpontban is konzultációt és bemutatót tartunk az Ixnet orvosi program új moduljairól és a szoftver használatáról.
A rendezvény térítésmentes, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Érdekli a beteghívó rendszerünk?
Működés közben mutatjuk meg. A bemutatón beüzemelt eszközök segítik Önt a rendszer megismerésében.

Szertné tudni milyen beállításokkal lesz az Ixnet olyan, ami az Ön rendelésének a legjobb?
Megjelenés, beállítások, működés. Egyszerűen, gyorsan.

Mi változott az Ixnetben a legutóbbi találkozó óta?
EESZT, receptírás, párhuzamos munka, metrikus adatok és még sok minden más.

Ha kérdése, észrevétele, javaslata van, "hozza magával".

Akár Ixnetet, akár visual Ixdokit használ, várjuk szeretettel.


Helye:
Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont, Budapest, Könyves K. krt. 12-14.

Ideje:
Délelőtt: 2020. február 26. 9:00-12:00
Délután: 2020. február 26. 13:00-16:00

Amennyiben Ön is szeretne részt venni rendezvényünkön, az itt található regisztrációs űrlapon kérjük, jelezze a szándékát abban az esetben is, ha az előadások időpontjai nem megfelelőek az Ön számára, de érdekli a konzultáció.
Varga Sándor
Nagy Attila Offline
#786 Hozzászólás : 2020. február 18. 9:05:30(UTC)
Nagy Attila

Rang: Veterán (Szint 19)

Csatlakozott: 2017.02.28.(UTC)
Hozzászólások: 222
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 8
Kapott köszönetek: 69 esetben, 62 hozzászólásban
Kiutalták az első tízmilliárdot a fővárosi egészségügynek


Kétmilliárd forintot költhet a főváros CT-re és MR-re, a többi pénzt a kerületek kapják.
A kormány a tavalyi – az általa az év végén az utolsó pillanatban jóváhagyott megállapodást végrehajtva 10,4 milliárd forintot utalt ki
a fővárosnak és kerületeinek az egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztéseinek támogatására.


A Teljes cikk a HVG oldalán olvasható
Nagy Attila Offline
#787 Hozzászólás : 2020. február 18. 16:14:08(UTC)
Nagy Attila

Rang: Veterán (Szint 19)

Csatlakozott: 2017.02.28.(UTC)
Hozzászólások: 222
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 8
Kapott köszönetek: 69 esetben, 62 hozzászólásban
Minden egészségügyi szolgáltatót látni fognak

A nem közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatók számára 2020. január 1-jéig volt kötelező a csatlakozási dokumentáció előkészítése és beadása,
2020. június 1-jétől pedig rájuk is vonatkozik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT-be) való adatszolgáltatási kötelezettség.
A közfinanszírozott szolgáltatók után a magánegészségügyi szolgáltatók bevonásával megvalósul az ország teljes lefedettsége.
Az EESZT-t használó egészségügyi szolgáltatók száma 25 ezerre nő - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

A teljes cikk a Portfolio oldalán olvasható.
kantorm Offline
#788 Hozzászólás : 2020. február 19. 8:19:28(UTC)
kantorm

Rang: Haladó (Szint 8)

Csatlakozott: 2017.11.21.(UTC)
Hozzászólások: 52

Adott köszönetek: 12
Kapott köszönetek: 18 esetben, 13 hozzászólásban
Tisztelt Felhasználóink!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a 2020. II. negyedéves oltóanyag igényléshez szükséges dokumentum sablonokat megkaptuk.
A mai nap folyamán megjelenő verziófrissítésben soron kívül elérhetővé tesszük, melyről szokásos módon e-mailben értesítjük Önöket. Ezzel szeretnénk megkönnyíteni az igénylés folyamatát.

Üdvözlettel,
infomIx csapata

Szerkesztve felhasználó által 2020. február 19. 8:20:23(UTC)  | Oka: Nincs megadva

 2 felhasználó köszönte meg kantorm-nak ezt a hasznos hozzászólást.
MediAT 2020.02.19.(UTC)-n, Sz. Tamás 2020.02.19.(UTC)-n
Nagy Attila Offline
#789 Hozzászólás : 2020. február 24. 8:07:39(UTC)
Nagy Attila

Rang: Veterán (Szint 19)

Csatlakozott: 2017.02.28.(UTC)
Hozzászólások: 222
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 8
Kapott köszönetek: 69 esetben, 62 hozzászólásban
Új betegfogadási rendszer készül

A szervezeti struktúraváltás megkezdődött, a folyamat középpontjában a hatékonyság, beteg- és emberközpontúság, és fenntarthatóság áll - állította az IME egészségügyügyi szaklap tegnapi,
egészségügyi konferenciáján Szigeti Szabolcs, az Emmi egészségfinanszírozási és rendszerfejlesztési helyettes államtitkára.A teljes cikk a napi.hu oldalán olvasható
Nagy Attila Offline
#790 Hozzászólás : 2020. február 27. 16:23:30(UTC)
Nagy Attila

Rang: Veterán (Szint 19)

Csatlakozott: 2017.02.28.(UTC)
Hozzászólások: 222
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 8
Kapott köszönetek: 69 esetben, 62 hozzászólásban
Online számlázás az Infomix rendszerekben

Onlineszámla

Az infomix orvosi programjaiban elérhető számlázás modulokhoz elkészült az online számlázás legújabb fejlesztése.
Azon partnereinknek, akik már rendelkeznek számlázó modullal, a február végi verzióváltással külön beavatkozás nélkül frissítésre kerülnek az online számla beküldéshez szükséges program módosítások.
Ha Ön még nem használja a számlázó modulunkat, de szeretné ezt a szolgáltatást is elérni az orvosi programjában, megrendelheti a modult.
Ixnetet használó partnereink a Rendszer / Modulok ki-be kapcsolása menüpontban
Visual Ixdoki felhasznóink a Help / Infomix az interneten / Infomix portál – előfizetés menüpontban
rendelhetik meg a modult.

Szerkesztve felhasználó által 2020. február 27. 16:26:47(UTC)  | Oka: Nincs megadva

 1 felhasználó köszönte meg Nagy Attila-nak ezt a hasznos hozzászólást.
Hajnalné 2020.02.27.(UTC)-n
vargas Offline
#791 Hozzászólás : 2020. március 6. 8:41:42(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Nőnapi üdvözlet

Az infomIx Kft. Csapata ezúton szeretne köszönteni minden kedves Doktornőt, Asszisztenst, Védőnőt és Nővért Nőnap alkalmából!

Boldog Nőnapot!
Varga Sándor
 1 felhasználó köszönte meg vargas-nak ezt a hasznos hozzászólást.
Hajnalné 2020.03.06.(UTC)-n
vargas Offline
#792 Hozzászólás : 2020. március 13. 9:13:14(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
EMMI tájékoztatás

"Ezúton tájékoztatjuk az EMMI által 2020. március 13-án életbe léptetésre kerülő, eRecept kiváltásra vonatkozó rendeletről: „Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.”
Forrás: Az emberi erőforrások minisztere 8/2020. (III. 12.) EMMI rendelet 3. §-a az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet módosításáról.
Üdvözlettel,
EESZT Üzemeltetés"


Az üzenet rendszereinkben a beépített RSS hírcsatornában is megjelenik.

Szerkesztve felhasználó által 2020. március 13. 9:17:29(UTC)  | Oka: Nincs megadva

Varga Sándor
 2 felhasználó köszönte meg vargas-nak ezt a hasznos hozzászólást.
Bakos J 2020.03.13.(UTC)-n, Mórocz Márk 2020.03.13.(UTC)-n
vargas Offline
#793 Hozzászólás : 2020. március 13. 16:38:34(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Kótajban is felbukkant a koronavírus, és megmutatta, hogyan rombolhatja a háziorvosi rendszert

Március 11-én Kótaj II. számú háziorvosi rendelőjében jelentkezett egy férfi, akit - „bár nem esett bele a hatályos eset definícióba”, ami egyébként jól mutatja, hogy az mennyire használható - az orvos koronavírus gyanújával tovább küldött vizsgálatra. A gyanú beigazolódott.
A háziorvos és az asszisztense is karanténba került két hétre, mivel nem megfelelő védőfelszerelésben látták el a beteget. Ilyen ugyanis nincs a háziorvosoknak, azokat csak azoknak biztosítja a kormány és/vagy az operatív törzs, akik elméletben közeli kapcsolatba kerülnek a koronás betegekkel.

A teljes cikk a 444.hu-n olvasható
Varga Sándor
Gabi Offline
#794 Hozzászólás : 2020. március 14. 18:32:18(UTC)
Gabi
Rang: infomIx vezetőség

Csatlakozott: 2008.11.03.(UTC)
Hozzászólások: 846
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 282
Kapott köszönetek: 188 esetben, 154 hozzászólásban
A kormány azt ígérte, hogy még ma elrendelik, a bölcsődék és óvodák bezárásának joga kerüljön vissza az önkormányzatokhoz. Ezt a határozatot, és még néhány a járvánnyal kapcsolatos döntést jelentettek be a mai Magyar Közlönyben:
Többek között:

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerül.

A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló, a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról és annak ellenőrzéséről szóló 102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet szerinti igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.”

Ha a szakorvosi javaslat érvényessége a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt, a háziorvos az egészségügyi dokumentációban rögzíti, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel – az (1) bekezdés szerinti időtartamig – ideiglenesen meghosszabbításra került a szakorvosi javaslat.

A veszélyhelyzet időtartama alatt a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő tanácsadás távkonzultáció során is történhet.

https://index.hu/belfold/2020/03/14/itelkezesi_szunet_a_birosagokon._alakult_8_uj_akciocsoport/
vargas Offline
#795 Hozzászólás : 2020. március 16. 10:11:28(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Az infomix elérhetőségei!

Kedves Partnereink!

A kialakult vészhelyzetre tekintettel, megváltozott az infomix Kft kollégáinak munkarendje. Ahhoz, hogy a biztonságos munkavégzést, és az Önök támogatását hosszútávon biztosítani tudjuk, a központi irodában csak az iroda működtetéséhez szükséges lehető legkevesebb kolléga tartózkodik bent.

Kérjük az Ixnetet használó partnereinket használják a már ismert „Segíthetünk” támogatás kérés funkciót. A kollégáink az így érkezett kérésekre a lehető legrövidebb időn belül reagálnak, felveszik Önökkel a kapcsolatot.

Amennyiben telefonos támogatásra van szükségük, kérjük ne a központi iroda telefonszámát hívják.

Vidéki irodáinkban dolgozó kollégáink a megszokott mobil számokon érhetők el.
0620/365-9641
0620/385-5930
0620/399-5240
0620/555-1312

Az irodán kívül (Home Office) dolgozó üzemeltető kollégák az alábbi mobil számokon tudnak segítséget nyújtani:
0670/883-7834
0620/460-3687
0620/385-5954
0630/949-5583

Kérjük a megszokott központi telefonszámokat csak előre leegyeztetett távelérés esetén hívják.

megértésüket köszönjük

Szerkesztve felhasználó által 2020. március 16. 11:47:21(UTC)  | Oka: Nincs megadva

Varga Sándor
 3 felhasználó köszönte meg vargas-nak ezt a hasznos hozzászólást.
Mórocz Márk 2020.03.16.(UTC)-n, Dr Rétei Ágnes 2020.03.16.(UTC)-n, Dr Horóczi Erika 2020.03.17.(UTC)-n
Patkó Balázs Offline
#796 Hozzászólás : 2020. március 16. 17:32:07(UTC)
Patkó Balázs

Rang: Haladó (Szint 9)

Csatlakozott: 2018.10.16.(UTC)
Hozzászólások: 67
Helység: Budapest

Kapott köszönetek: 26 esetben, 19 hozzászólásban
Eredetileg általa: vargas Ugrás az idézett hozzászóláshoz
EMMI tájékoztatás

"Ezúton tájékoztatjuk az EMMI által 2020. március 13-án életbe léptetésre kerülő, eRecept kiváltásra vonatkozó rendeletről: „Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.”
Forrás: Az emberi erőforrások minisztere 8/2020. (III. 12.) EMMI rendelet 3. §-a az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet módosításáról.
Üdvözlettel,
EESZT Üzemeltetés"


Az üzenet rendszereinkben a beépített RSS hírcsatornában is megjelenik.


Ehhez kapcsolódóan kollégáink készitettek egy rövid leirást, ami alapján be tudják állitani, hogy PDF formátumba "nyomtatódjanak" a felírási igazolások. Minden olyan esetben, amikor a korábbi érvényes jogszabály alapján kötelező volt a felírási igazolás nyomtatása (pld. 14 éven aluliak), a mostani szabályozás alapján , távkonzultáció esetén feleslegessé válik a papíron kinyomtatott felírási igazolás. Ilyen esetekben érdemes ezt a beállítást alkalmazni.
Beállitás Ixnet esetén
Beállitás Visual Ixdoki esetén

Szerkesztve felhasználó által 2020. március 16. 18:47:21(UTC)  | Oka: Nincs megadva

vargas Offline
#797 Hozzászólás : 2020. március 18. 13:57:36(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
TAJ szám nélküli személyek járványügyi ellátása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága által készített tájékoztató ide kattintva érhető el.
Varga Sándor
vargas Offline
#798 Hozzászólás : 2020. március 24. 15:53:44(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
RSS üzenetek

Kedves Partnereink!

A jelenlegi helyzetben a leggyorsabb mód, amivel a változásokról információt tudunk adni Önöknek, az az RSS üzenet csatorna.
Amikor egy ilyen üzenetet kiküldünk, az megjelenik az önök által használt programban. Ha a kiküldéskor használják a programot, akkor néhány percen belül, ha éppen nem rendelnek, akkor a következő program indításkor.
Igyekszünk minden fontos változásról, elkészült fejlesztésekről, jogszabályi változásokról, elérhetőségekről tájékoztatni Önöket.

Az Ixnetet használók a még érvényes információkat a jobb alsó sarokban található RSS ikonra (narancs kör) kattintva bármikor újra megnyithatják, elolvashatják.
RSS
Varga Sándor
vargas Offline
#799 Hozzászólás : 2020. március 24. 16:21:54(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Elhalasztja a NAV az online számlázás frissítését

Három hónap haladékot kapnak a vállalkozások a koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre tekintettel az online adatszolgáltatás 2.0 verziójának kötelező alkalmazására - derül ki a Deloitte keddi közleményéből. Az új határidő 2020. április 1-je helyett 2020. július 1.

„A járvány miatt életbe lépő korlátozások miatt számos vállalatnál a napi üzletfolytonosság biztosítása is bizonytalanná vált. Ráadásul a megváltozott üzletmenetre történő átállás a legtöbb helyen olyan mértékű technikai erőforrás bevonását igényli, hogy az adóhatóság által felkínált tehermentesítés szinte mindenhol szükségszerű” – mondta Sík Richárd, a Deloitte adótechnológiai csapatának menedzsere a cég közleményében.

a teljes cikk itt érhető el
Varga Sándor
vargas Offline
#800 Hozzászólás : 2020. március 24. 21:00:34(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Elkészültek az Egészségügyi Szakmai Kollégium Tagozatainak szakmacsoportos ajánlásai a COVID-19 ellátásrenddel kapcsolatban.

Tizenkilenc orvosszakmában és a gyógyszerellátás tekintetében elkészültek az Egészségügyi Szakmai Kollégium Tagozatainak ajánlása a COVID-19 ellátásrenddel kapcsolatban. Az eljárásrendek itt olvashatók

Varga Sándor
vargas Offline
#801 Hozzászólás : 2020. március 24. 21:08:36(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
EESZT mobilToken


Az AEEK tájékoztatója:

„Tisztelt Partnereink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a távoli rendszerhasználatot támogató EESZT mobilToken azonosítási rendszere élesítésre került……
Az EESZT mobilToken egy mobil eszközre telepíthető azonosítókód-generáló alkalmazás, amely az EESZT bejelentkezéshez egy egyszeri, és egyedi PIN-kódot állít elő. Az EESZT mobilToken az EESZT többfaktoros hitelesítési rendszer részeként alkalmas az EESZT felhasználók hitelesítésére, az azonosítási rendszer használatával kért azonosítási jegyek (SAML) felhasználási feltételei megegyeznek az eSzemélyi azonosítás során kért SAML jegyekkel.
A HIS rendszerben implementált EESZT mobilToken azonosítási rendszer használatával lehetősége lesz a felhasználóknak távoli rendszerhasználat esetén is EESZT kapcsolat létrehozására és ezáltal az összes szükséges EESZT funkció elérésére. (eRecept, beutaló, ambuláns lap, stb…)
Az alkalmazások publikálása a Google és az Apple alkalmazásboltjában jelenleg folyamatban van, amint elérhetővé válnak az áruházakban, további tájékoztatást fogunk küldeni.
A regisztrációs folyamatnál mind a mobil készülék, mind pedig a felhasználó azonosítására szükség van. Az EESZT mobilToken alkalmazásnak a regisztráció során engedélyezett internetkapcsolattal kell rendelkeznie. A regisztráció az EESZT Ágazati portálon keresztül elérhető webes felületen valósul meg eSzemélyi, vagy fizikai token alapú hitelesítést követően.
Együttműködésüket köszönjük!
Üdvözlettel:
EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztály”


Az Ixnet rendszerben elkészítettük a mobilToken használatához szükséges fejlesztéseket, jelenleg a belső tesztelés folyamatát követően a következő verzióváltással szeretnénk elérhetővé tenni. A Visual rendszereinkben még tart a fejlesztés.
Varga Sándor
 1 felhasználó köszönte meg vargas-nak ezt a hasznos hozzászólást.
dr.Kovács József 2020.03.25.(UTC)-n
Nagy Attila Offline
#802 Hozzászólás : 2020. március 25. 15:33:02(UTC)
Nagy Attila

Rang: Veterán (Szint 19)

Csatlakozott: 2017.02.28.(UTC)
Hozzászólások: 222
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 8
Kapott köszönetek: 69 esetben, 62 hozzászólásban
FENNAKADÁSOK AZ EESZT-BEN

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek elérésében fennakadások tapasztalhatók. Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás sebességének visszaállásán.
Megértésüket és türelmüket köszönjük. EESZT üzemeltetés További információért látogasson el a https://e-egeszsegugy.gov.hu oldalra.

Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Szerkesztve felhasználó által 2020. március 25. 15:37:18(UTC)  | Oka: Nincs megadva

 1 felhasználó köszönte meg Nagy Attila-nak ezt a hasznos hozzászólást.
Patpintmed kft. 2020.03.25.(UTC)-n
vargas Offline
#803 Hozzászólás : 2020. március 26. 10:33:19(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
RENDELKEZÉS A FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGYI ALAPSZOLGÁLTATÓKNAK

A SARS-CoV-2 vírus okozta járvány kapcsán elsődleges cél, hogy lehetőség szerint minimálisra csökkentsük a vírus tovább terjedésének lehetőségét, ugyanakkor biztosítsuk a megfelelő munkaerőt a lakosság ellátása szempontjából kritikus területeken, így az élelmiszergyártásban, élelmiszer-feldolgozásban is.

E két cél együttes megvalósulása érdekében az alábbiakat rendeli el a járványügyi hatóság. A hazai tuberkulózis (tüdőgümőkór) előfordulási adatait is figyelembe véve, a 33/1998.(VI.24.) NM rendelet 1. számú mellékletében meghatározott, járványügyi érdekből kiemelt munkakörökben - illetve ezekkel a tevékenységekkel foglalkozók számára - az előzetes munkaköri alkalmasság megállapításához előírt kötelező tüdőszűrő vizsgálat megléte mellőzhető abban az esetben, amennyiben a munkavállaló rendelkezik 1 évnél nem régebbi tüdőszűrő vizsgálati eredménnyel. A jogszabály szerinti kötelező tüdőszűrő vizsgálatot a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig nem szükséges elvégeztetni, ennek hiányában is megállapítható a felvételre jelentkező dolgozó alkalmassága, amit a foglalkozás-egészségügyi alapszolgálat orvosa a munkaköri orvosi alkalmassági véleményen a következő időkorlátozással adhat meg: „Alkalmas, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig.

A fentiekre tekintettel az NNK javasolja, hogy a nemzetgazdaság működőképességének fenntartásában alapvető fontosságú ágazatok esetében a folyamatos munkaerő biztosítás érdekében olyan munkavállalók felvételét szorgalmazzák, aki rendelkeznek érvényes tüdőszűrő vizsgálati lelettel, azaz egy éven belül részt vettek ernyőképszűrésen, és eredménye negatív lett, melyet már az álláshirdetésben javasolt kiemelni, illetve alkalmazási feltételként megjelölni.”

NNK.GOV.HU
Varga Sándor
vargas Offline
#804 Hozzászólás : 2020. március 26. 12:15:36(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Ixnet ügyeleti rendszer a vészhelyzetben dolgozók támogatására


A kialakult helyzetben szeretnénk mi is segítséget nyújtani az átalakuló háziorvosi ellátás informatikai támogatásával.

Az Ixnet ügyeleti rendszerünket a most kialakításra kerülő rendelőknek ajánljuk.

Egyszeri Licence díj megvásárlása nélkül, mindössze egy kedvezményes telepítési díjért cserébe, már 10 000,- Ft + Áfa összegtől használatba vehető. A telepítést soron kívül, internetes táveléréssel tudjuk elvégezni.

A használati díjat a veszélyhelyzet ideje alatt csak az alap rendszerre kell fizetni, és csak a használat idejére kerül kiszámlázásra.

Amennyiben érdekli ez a lehetőség várjuk jelentkezését az infomix@infomix.hu email címen
Varga Sándor
vargas Offline
#805 Hozzászólás : 2020. március 26. 16:06:13(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Visszakozik a kormány az alapellátás teljes felforgatásától?

Az egészségügyi államtitkárság az átalakításra szabott határidő meghosszabbításán túl átszabta az öt nappal korábbi miniszteri utasítást.

Kásler Miklós erőforrásminiszter utasítására csütörtökig kellett volna átszervezniük a helyi tisztiorvosoknak az alapellátást: összevonni a felnőtt- és gyerek háziorvosi praxisokat, valamint az ügyeleteket egy új, közös akut betegellátó központba. A hvg.hu információi szerint azóta kiderült, hogy az átállás több okból is kivitelezhetetlen, ezért új – némiképp rugalmasabb – modell készül.

A hvg.hu-nak nyilatkozók közül többen annak látnák értelmét, ha csak az egyértelműen koronavírusosoknak hoznának létre ilyen egységeket – kvázi koronavírus-centrumokat, ezzel szintén meg lenne oldva, hogy ne vegyüljenek a többi betegekkel, és a rendszert sem kell (annyira) felforgatni miatta.

A létrejövő akut betegellátó központok elsősorban az ő fogadásukra szolgálnának, a többi beteg mehetne – ha muszáj – továbbra is a saját körzetébe. A módosított utasítás szerint már nem lesz kötelező járásonként, illetve kerületenként létrehozni az akut ellátási centrumokat (az EMMI egészségügyi szakmai kollégiuma háziorvostan tagozata eredetileg 20 ezer lakosonként javasolta felállítani ezeket, ami egy 100 ezer lakosú településen vagy kerületben például 5 ilyen központot jelentett volna), ez viszont azzal is jár majd, hogy aki egy aprófalvas térség kistelepülésén észlel felsőlégúti panaszokat, annak adott esetben 20-30 kilométernyire kell majd az orvosig utaznia.

A teljes cikk a hvg.hu-n olvasható
Varga Sándor
 1 felhasználó köszönte meg vargas-nak ezt a hasznos hozzászólást.
Bakos J 2020.03.26.(UTC)-n
Gabi Offline
#806 Hozzászólás : 2020. március 26. 19:32:17(UTC)
Gabi
Rang: infomIx vezetőség

Csatlakozott: 2008.11.03.(UTC)
Hozzászólások: 846
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 282
Kapott köszönetek: 188 esetben, 154 hozzászólásban
Most érkezett az AEEK-től - holnap ezzel kezdünk:

"Tisztelt Partnerünk!

A kialakult járványügyi veszélyhelyzet rendkívüli intézkedéseket és új, sürgős informatikai megoldásokat is megkövetel. Lakossági igény és az egészségügyi ágazat szereplői ill. vezetői is kérik, hogy az EESZT mielőbb tegye lehetővé a leggyakoribb gyógyászati segédeszközök (GYSE-k) papírmentes, eReceptre történő rendelhetőségét és kiadását.
A koronavírus okozta vészhelyzetben egyes - a PUPHA-ban lévő, TTT kóddal rendelkező, patikákban (is) forgalmazható sorozatgyártású - GYSE termékkörök bevonását tervezzük a NEAK-kal egyeztetve. GYSE termékek fő felhasználói a kiemelten veszélyeztetett idős, több krónikus betegséggel küzdő betegek, akiknek nem ajánlott sem az orvosi rendelőt, sem a gyógyszertárat felkeresni a papírreceptek beszerzéséért és kiváltásáért.
A GYSE felírást és kiváltást a jelenlegi gyógyszeres eRecept funkciókkal - a vészhelyzetre való tekintettel - csak egy átmeneti időre biztosítanánk. A megoldásban nem fogjuk támogatni az ellenjegyzés folyamatát, a kihordási idő ellenőrzését, a betegnyilatkozatok meglétének jelzését, az ISO kódon történő vényfelírást, stb.. Ezek a funkciók a később bevezetendő eGYSE EESZT modulban lesznek elérhetőek. "
 3 felhasználó köszönte meg Gabi-nak ezt a hasznos hozzászólást.
Hajnalné 2020.03.26.(UTC)-n, dr.Kovács József 2020.03.27.(UTC)-n, infomix 2020.04.01.(UTC)-n
Gabi Offline
#807 Hozzászólás : 2020. március 29. 12:01:31(UTC)
Gabi
Rang: infomIx vezetőség

Csatlakozott: 2008.11.03.(UTC)
Hozzászólások: 846
Helység: Budapest

Adott köszönetek: 282
Kapott köszönetek: 188 esetben, 154 hozzászólásban
Jó hír az ügyeletben dolgozó háziorvosoknak

Most kaptuk az alábbi információt , ami lehetővé teszi hogy az ügyeletben dolgozó háziorvosok, és házi gyermekorvosok is minden elérhető információt elérhessenek ügyeleti rendszereinken keresztül az EESZT-ből az ügyeletben megjelenő páciensekről!

"Tisztelt Partnereink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az új koronavírus megbetegedések miatt elrendelt veszélyhelyzetben szükségessé vált, hogy az EESZT-be az ügyeleti intézmények is tudjanak beküldeni eseménykatalógus bejegyzéseket.
Az EESZT megteremtette a lehetőséget, hogy a „Háziorvosi” és a „Házi gyermekorvosi” eseménytípusokat az A1 (alapellátás) ellátási forma mellett, az A2 (alapellátás ügyelet) ellátási formájú szervezeti egységgel rendelkező egészségügyi szolgáltatók is beküldhetik. Így megismerhetővé és megtekinthetővé válnak az ellátottak egészségügyi adatai az EESZT útján az ügyeleti intézmények számára.
2020. március 28. napjától az EESZT ezáltal bővítette a „Háziorvosi” és a „Házi gyermekorvosi” eseménytípusok beküldői körét.
....
Üdvözlettel:
EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztály"

vargas Offline
#808 Hozzászólás : 2020. március 31. 13:24:36(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Elkészült az EESZT mobilToken fejlesztése!


Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a felhasználó teszt során sikeresen szerepelt az Ixnet mobilToken-je, már azzal bejelentkezve érik el az EESZT-t tesztelő orvosaink!
A lehetőség a most portálunkra kerülő 2.88.0 verziótól használható.

Ez alapján már készítjük a Visual rendszer fejlesztését is, és sikeres tesztet követően az ezt tartalmazó verziót soron kívül elérhetővé tesszük Visual-os partnereink számára is.

A mobilToken használatához szükséges az AEEK által fejlesztett alkalmazás telepítése, erről az AEEK-től kaphatnak részletes információt.

AEEK mobilToken
Varga Sándor
vargas Offline
#809 Hozzászólás : 2020. április 1. 9:27:42(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
Tájékoztató teljesítmény jelentési határidőről


A gyógyító-megelőző ellátásokat nyújtó egészségügyi szolgáltatók elszámolási igényüket 2020. április 8-án 24:00 óráig küldhetik meg az eJelentés rendszeren keresztül.

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

http://www.neak.gov.hu/f...navirus_kozlemeny_8.html
Varga Sándor
vargas Offline
#810 Hozzászólás : 2020. április 7. 9:21:09(UTC)
vargas

Rang: Veterán (Szint 20 - Max)

Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC)
Hozzászólások: 2 207
Helység: Csobánka

Adott köszönetek: 92
Kapott köszönetek: 647 esetben, 491 hozzászólásban
MAGYAR KÖZLÖNY 66. szám
A Kormány 93/2020. (IV. 6.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során alkalmazandó egyes adatkezelési és közlekedési tárgyú szabályokról szóló Korm. rendelet

1. Rendkívüli intézkedések
1. § A Kormány a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs felállításáról szóló 1012/2020. (I. 31.) Korm. határozatban a koronavírus-járvány elleni küzdelem összehangolása érdekében a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzset (a továbbiakban: Operatív Törzs) hozott létre, amelynek tagjait és vezetőjét a határozatban kijelölte. Az Operatív Törzs munkaszervezeteként ügyeleti központot működtet.
2. § Az Operatív Törzs feladatának teljesítése érdekében a koronavírusos megbetegedések megelőzése, megismerése, felderítése és továbbterjedésének megakadályozása, valamint az állami szervek összehangolt feladatellátásának megszervezése céljából adatszolgáltatást kérhet bármely szervtől, jogi személytől vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől, amely a  kérésnek köteles eleget tenni. Az  adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése ingyenes. Az adatszolgáltatási kötelezettség járvány idején elrendelt járványügyi ellenőrzés eszköze.
3. § (1) Az Operatív Törzs a koronavírusos megbetegedések megelőzése, megismerése, felderítése és továbbterjedésének megakadályozása, valamint az  állami szervek összehangolt feladatellátása céljából jogosult megismerni a koronavírusos megbetegedéssel vagy annak gyanújával érintett személyek, az ilyen személlyel kapcsolatban álló vagy kapcsolatba került, és ezért közegészségügyi-járványügyi szempontból veszélyeztetett személyek személyazonosító, lakcím- és egyéb elérhetőségi, egészségügyi, valamint a nyilvántartásokban szereplő adatait.
(2) Az  Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér működtetője biztosítja, hogy az  Operatív Törzs a  koronavírusos megbetegedésekkel összefüggő – személyes adatokat is tartalmazó – információkat közvetlenül megkapja.
4. § (1) A Kormány felhatalmazza a közlekedésért felelős minisztert, hogy egyedi határozatban a közlekedés biztosítását szolgáló eltérő rendet, közlekedési korlátozást vagy közlekedési tilalmat állapítson meg.
(2) Ha az (1) bekezdés szerinti határozat az államhatárt átlépő közlekedést érinti, a közlekedésért felelős miniszter az egyedi határozatot a határrendészetért felelős miniszter egyetértésével hozza meg.
(3) Az  (1) és a  (2)  bekezdés szerinti határozat a  katasztrófavédelemről és a  hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 47. § (3) bekezdés a) és i) pontja alapján bíróság előtt nem támadható meg, ellene jogorvoslatnak nincs helye. A határozat közlése távközlési eszköz útján is történhet.
5. § A katonai légügyi hatóság által kiadott – a  veszélyhelyzet ideje alatt lejárt – légialkalmassági bizonyítványok a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napig alkalmazhatóak.
2. Záró rendelkezések
6. § (1) Ez a rendelet – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a kihirdetését követő napon lép hatályba.
(2) A 7. § az e rendelet kihirdetését követő tizenötödik napon lép hatályba.
7. § A Kormány e  rendelet hatályát a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbítja.
Varga Sándor
A témát böngésző felhasználók
Vendég (2)
30 Oldalak«<2526272829>»
Ugrás fórumra  
Ön nem hozhat létre új témákat ebben a fórumban.
Ön nem válaszolhat e fórum témáira.
Ön nem törölheti saját hozzászólásait.
Ön nem szerkesztheti saját hozzászólásait.
Ön nem indíthat szavazást ebben a fórumban.
Ön nem szavazhat ebben a fórumban.