Rang: Veterán (Szint 20 - Max) Csatlakozott: 2008.10.10.(UTC) Hozzászólások: 2 131 Helység: Csobánka
Adott köszönetek: 90 Kapott köszönetek: 610 esetben, 455 hozzászólásban
|
Eredetileg általa: Somogyi László  Eredetileg általa: vargas  Eredetileg általa: Somogyi László  Hibaüzenet. Bejelentéskor. Ezen a TAJ számon már van valaki, addig nem kerül a változásjelentésbe, amíg őt a régi TAJ számon ki nem jelentjük, és újjal fel nem vesszük, Folytatja? Igen? Nem? blablabla. Azért blabla, mert ezen a TAJ számon az adatbázisban senki nincs, se praxisban, se ambulánsan, se a történelemben soha nem volt. Lassan 22 éve, még DOS alól származik az adatbázis. :) Ha ismerős: 141-gyel kezdődő TAJ szám. Ilyet gyerekek kapnak, nálunk leginkább ukránok vannak ezzel. Ukrán vendégmunkásoknak van ilyen magyar biztosításuk, él is, zöld. Ők mindenesetre cserélődnek, valameddig itt vannak, azután hazamennek és passziválják őket. Mindig jön helyettük új. Soha nem fordult elő még TAJ ütközés. A páciens választásnál nem látszik, az Összest kijelölve sem, ez a TAJ szám, amivel ma kellett felvenni a beteget. A hatvani kórház megoldotta valahogy felvették, mi is felvettük, de miért ez a hibaüzenet/figyelmeztető üzenet? Honnan veszi a programunk, hogy ez a TAJ már volt itt??? Kedves László, nem lehet, hogy ő már praxisba volt véve, és módosították a TAJ számot? Ilyen üzenet jelent meg? Ebben az esetben a helyes eljárás. Praxisból kijelenteni azzal a TAJ számmal (azonosítóval) amivel fel van véve a programba. A kartonon átírni a TAJ számot. Majd újra bejelenteni a praxisba. A változás jelentésbe a bejelentéskor a kartonon megadott TAJ szám kerül be. A TAJ módosítással nem történik új bejelentés, így a TB nem értesül a TAJ szám módosításáról. Mivel egy kartonszámon egy TAJ szám szerepelhet, ha megváltozik a TAJ szám új kartonszámot is kell hogy kapjon a paciens. Igen. Ez volt az üzenet. Sajnos nem voltam ott, amikor nekem szóltak és távolival beléptem, már csak azt láttam, hogy az ukrán, eddig sohasem volt páciens praxisban van, TAJ szám nélkül. Gondolom utólag akart az asszisztens TAJ számot rögzíteni neki, ezt érzékelte változásként a program. Ha ez történt, nem kellene TAJ (vagy a neki megfelelő azonosító) nélkül beengedni a praxisba... Közben már táppénzre is volt véve, hiszen ezért jelent meg egyáltalán a TEK-es praxisban, már a traumáról jött, este. /nem hibáztatjuk az asszisztenst, helyettesítő volt, már lenyomott egy műszakot előtte a kórházban/ A kérdés ezek után az, ha megpróbáljuk ezt a ki-be jelentést, akkor hogyan akad ez majd össze a folyamatban lévő táppénzzel? Ezzel összefüggésben mit javasoltok? Köszönöm. Kedves László, a táppénzes jelentéssel nem lesz gond, ha az a TAJ beírását követően készül, készült el. Ha előtte, akkor érdemes újra leadni azt a hetet. Táppénzen lévő beteget nem enged a program praxisból kijelenteni, ezért a változás jelentésbe kerülő adatokat ellenőrizni kell. A Regisztráció / Listák - jelentések / Változás jelentés javítása menüpontban. Ha a bejelentésnél szerepel a jó TAJ szám, akkor minden rendben. Ha üres a TAJ, akkor a Javít gombbal itt is pótolható. |
 1 felhasználó köszönte meg vargas-nak ezt a hasznos hozzászólást.
|
|