logo
Üdvözöljük Vendég! A funkciók eléréséhez szükséges a Bejelentkezés vagy Regisztráció.

Figyelmeztetés

Icon
Error

Válasz írása
Feladó:
Üzenet:
Hangulatjel hozzáadása

Betöltés...
Betöltés...


A maximális karakterszám a hozzászólásokban 32767
Félkövér Dőlt Aláhúzott   Kiemelt Idézet Válasszon nyelvet a helyesírás ellenőrzéshez Kép beszúrása Hivatkozás létrehozása   Rendezetlen lista Rendezett lista   Balra igazítás Középre igazítás Jobbra igazítás   Több BBCode Tag Helyesírás ellenőrzés
Betű szín: Betűméret:
Biztonsági kép:
Gépelje be a biztonsági képen látható szöveget:
  Előnézet Küldés Mégse

Utolsó 10 hozzászólás (fordított sorrendben)
NagyAttila Időpont: 2019. július 10. 10:46:26(UTC)
 
3Generációs program elindult

Kedves Felhasználóink,

2019 április 5.-én az AEEK illetékes munkatársa arról tájékoztatta valamennyi háziorvosi rendszerszállítót, hogy a 3Generációs program elindult. Az általuk fejlesztett központi nyilvántartó program tesztelését az AEEK elkezdte. Jelen fázisban a háziorvosi programok csatlakoztatása még nem lehetséges. Ennek megfelelően egyetlen háziorvosi program sem képes ezt biztosítani. A tájékoztatáson résztvevő fejlesztők azt kértük, hogy mindezt egységesen kommunikálják a pályázat nyertesei felé, reméljük előbb-utóbb valamennyien meg fogják kapni ezt az értesítést. Elhangzott továbbá, hogy az AEEK tervei szerint ez a pályázat jövőre folytatódik, újabb pályázati kiírást követően.

Mivel a pályázat kiírója szerint az alap-nyilvántartás ebben a pilotban a törzskarton nyilvántartás, ezért minden olyan kedves felhasználónknak akik nyertesként bekerültek a pilotba azt javasoljuk, hogy rendszereinkben már korábban bekerült törzskarton-nyilvántartást vezessék.

Amint újabb információt kapunk a pályázattal kapcsolatban, megosztjuk Önökkel.

További szép napot,
Infomix csapata
vargas Időpont: 2019. július 5. 16:33:00(UTC)
 
Informatikai fejlesztés és diagnosztikai eszközök az OPAI-nak

Informatikai fejlesztést és két digitális diagnosztikai eszköz beszerzését tette lehetővé az Egészséges Budapest Programból (EBP) nyújtott 280 millió forintos támogatás a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) számára.

Eredményt hirdettek a Három generációval az egészségért címmel indított prevenciót ösztönző pályázaton, az 5,4 milliárd forintos keretösszegű kiírásra a 80 nyertes pályázó részére már átutalták a támogatást.

A teljes cikket a weborvoson olvashatják el.
Varga Sándor
vargas Időpont: 2018. december 10. 10:37:04(UTC)
 
Központosítanák a háziorvoslást

A háziorvosi rendszer átfogó átalakítására készül a kormány. Központosítanák a háziorvosok, a védőnők, az alapellátó fogorvosok szakmai irányítását és felügyeletét is – olvasható a Népszava birtokába került előterjesztésben. Az alapellátás új országos központot kapna, valamint valamennyi járásban létrehoznák az úgynevezett állami fenntartású és irányítású egészségügyi központokat. Ezekben az új egészségházakban alap- és a szakellátó orvosokat is elérhetne a lakosság. A tervek szerint a területen dolgozó háziorvosok, ha van egyéb szakvizsgájuk is, azt itt szakorvosként hasznosíthatnák.

A teljes cikk itt olvasható: nepszava.hu

Varga Sándor
asszisztens Időpont: 2018. december 7. 11:50:28(UTC)
 
Felhívás és értesítő nemzetközi orvos-muzsikus koncert sorozaton való részvételre.

Mint ahogyan azt az előző években is tettük, idén is szívesen tesszük közzé az ASKLEPIOS-MED felhívását, melyet ide kattintva olvashat el.
vargas Időpont: 2017. május 5. 16:31:29(UTC)
 
Sok örömet, boldogságot kívánunk minden édesanyának!

Varga Sándor
rpetra Időpont: 2016. február 17. 9:54:23(UTC)
 
Újra fertőz az "elkódolós" vírus!

A tegnapi nap folyamán sajnos ismét találkoztunk az elkódolós vírussal amely minden személyes fájlunkat képes elkódolni beleértve a visual Ix rendszerek fájljait is. A vírus a külső csatlakoztatott adathordozókat is megfertőzi ezért mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy a mentés elvégzése után ne hagyja a gépre csatlakoztatva a külső eszközt.

A kódolás a fájlok kiterjesztését és fájl nevét is megváltoztatja. A kiterjesztés minden eddig ismert esetben .lockey-ra változott.

Eddigi tapasztalataink alapján tartózkodjanak az ismeretlen feladóktól érkező e-mailek megnyitásától, főleg ha ezek külföldi névvel érkeznek.

Ha észlelik a problémát a vírus leírtásáig semmi esetre se csatlakoztassák a mentést tartalmazó eszközt a számítógépbe.
NViktor Időpont: 2016. február 16. 10:18:42(UTC)
 
Eredetileg általa: Vendég Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Tisztelt Infomix programozók!

Szeretném kérdezni , hogy a rendszerben levő igazolásra, hogyan lehetne beemelni az aktuális betegellátási naplószámot, Tisztelettel Ilovai Zoltánné Gyöngyvér nővér , Dr Sárvári Erzsébet , tompai háziorvos asszisztense


Az igazolás nevű adatlapra rá kell emelni a Nyomtató formátumok karbantartásánál a Naplószám objektumot.

Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy a Karbantartás / Tervező formátumok / Űrlap formátum másolása menüpontban először lemásoljuk az igazolás_ix nevű adatlapot. Kiválasztjuk a listából, majd adunk neki egy nevet, pl.: igazolás2016, majd megnyomjk az ok gombot.
Ezután a Karbantartás / Tervező formátumok / Nyomtató formátumok karbantartása menüpontban a jobb egérgomb segítségével válassszuk a nyomtató forma betöltés opciót, majd itt válasszuk ki az igazolás2016 nevű adatlapot. Ezután a jobb egérgomb segítségével válasszuk ki az Alapadatok opciót, ezen belül pedig a naplószámot, majd a bal egérgomb segítségével (tartsuk lenyomva) a kívánt helyre "rajzolhatjuk" a naplószám mezőt.

Ezután a Napi tevékenység / Adatlapok menüpontban ezt az igazolás2016 nevű adatlapot kiválasztva és kitöltve, a nyomtatásban rajta lesz a naplószám abban az esetben, ha az Adatlapok menüpont megnyitása előtt nyitunk a páciensnek egy Háziorvosi ellátást.

Ha ezzel kapcsolatban további kérdése lenne, akkor szivesen segítünk a 06 1 241 50 63-as központi számunkon.
Vendég Időpont: 2016. február 16. 9:40:15(UTC)
 
Tisztelt Infomix programozók!

Szeretném kérdezni , hogy a rendszerben levő igazolásra, hogyan lehetne beemelni az aktuális betegellátási naplószámot, Tisztelettel Ilovai Zoltánné Gyöngyvér nővér , Dr Sárvári Erzsébet , tompai háziorvos asszisztense
vargas Időpont: 2015. november 3. 14:08:06(UTC)
 
Felhívás és értesítő nemzetközi orvos-képzőművész kiállítás sorozaton való részvételre.

Mint ahogyan azt az előző években is tettük, idén is szívesen tesszük közzé az ASKLEPIOS-MED felhívását, melyet ide kattintva olvashat el.
Varga Sándor
T_Zoli Időpont: 2015. szeptember 23. 10:29:59(UTC)
 
Eredetileg általa: Casus Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Eredetileg általa: T_Zoli Ugrás az idézett hozzászóláshoz
Eredetileg általa: Casus Ugrás az idézett hozzászóláshoz
A Th-s lap karbantartásban "Nem szedi"-re állított gyógyszer miért kerül mindig vissza a "Gyógyszerválasztás th-s lapról" listába? pl. Inegy


Ellenőrizni kellene, hogy a receptírásnál a gyógyszer választó ablak bal felső részénél, a gyógyszer nevek felett található " Nem szedi (de javaslaton vagy szakhatóságin szerepel)" opció
nincs e véletlenül bejelölve.

Amennyiben nincs bejelölve, és mégis megjelenik a jelzett gyógyszer, akkor egy távoli eléréssel ránézünk a gépére.Ellenőriztem, nincs bejelölve. Továbbra is találok olyan betegeket, akiknél hiányzik a pipa, de be van írva a leállítás indoklása, és már hónapok, évek óta nem írtuk a gyógyszert.
Kérjük a táveléréstA Távelérés időpontját a holnapi napra le is egyeztettük. Ekkor lehetőség lesz egyéb felmerült kérdések megbeszélésére is.