|
|
 Rang: Kezdő (Szint 3) Csoport: Tagok
Csatlakozás ideje: 11/4/2008 Hozzászólás: 17 Pont: 51
|
Akkor vajon miért ír nekem a szakorvos javaslatot, és miért kell vitatkoznom a beteg hozzátartozójával, hogy nem vagyok jogosult a felírására?
|
|
|
 Rang: Veterán (Szint 19)
 Csoport: Kiemelt Tagok
Csatlakozás ideje: 10/20/2008 Hozzászólás: 242 Pont: 726 Helység: Lengyeltóti
|
durmol írta:Akkor vajon miért ír nekem a szakorvos javaslatot, és miért kell vitatkoznom a beteg hozzátartozójával, hogy nem vagyok jogosult a felírására? Talán azért, mert a szakorvos nem olvasta a rendeletet, a beteg hozzátartozója meg inkább a szakorvosnak hisz.
|
|
|
 Rang: Haladó (Szint 9) Csoport: Tagok
Csatlakozás ideje: 11/4/2008 Hozzászólás: 66 Pont: 198
|
Kérés fejlesztők felé: Kiemelt gyógyszer karbantartásnál BNO választási - beviteli ablak lehetőség felvitele.Bizonyos gyógyszereknél gyakorlatilag cak egy BNO kód adható,ezért ezt már itt meg lehetne tenni
|
|
|
 Rang: Haladó (Szint 9) Csoport: Tagok
Csatlakozás ideje: 11/4/2008 Hozzászólás: 66 Pont: 198
|
jsozer írta:Kérés fejlesztők felé: Kiemelt gyógyszer karbantartásnál BNO választási - beviteli ablak lehetőség felvitele.Bizonyos gyógyszereknél gyakorlatilag cak egy BNO kód adható,ezért ezt már itt meg lehetne tenni Kérdésemre nem kaptam választ..
|
|
|
 Rang: Veterán (Szint 19)
 Csoport: infomIx dolgozók
, Moderátorok, Rendszergazdák
Csatlakozás ideje: 10/10/2008 Hozzászólás: 238 Pont: 726 Helység: Ixirodában
|
jsozer írta:Kérés fejlesztők felé: Kiemelt gyógyszer karbantartásnál BNO választási - beviteli ablak lehetőség felvitele.Bizonyos gyógyszereknél gyakorlatilag cak egy BNO kód adható,ezért ezt már itt meg lehetne tenni Elnézését kérem, hogy nem válaszoltunk korábban, fejlesztő kollegáim már foglalkoznak a kérdéssel, amint van rá megoldásuk, jelezni fogjuk ezt Önök felé. Papp Károly okleveles üzemeltető
|
|
|
 Rang: Veterán (Szint 20 - Max)
 Csoport: Moderátorok
, infomIx dolgozók, Rendszergazdák, IxNet
Csatlakozás ideje: 10/13/2008 Hozzászólás: 362 Pont: 1,080 Helység: Budapest
|
jsozer írta:jsozer írta:Kérés fejlesztők felé: Kiemelt gyógyszer karbantartásnál BNO választási - beviteli ablak lehetőség felvitele.Bizonyos gyógyszereknél gyakorlatilag cak egy BNO kód adható,ezért ezt már itt meg lehetne tenni Kérdésemre nem kaptam választ.. Köszönjük a javaslatot, megvizsgáljuk a beépítés lehetőségét. Hostyánszki László
|
|
|
 Rang: Haladó (Szint 10)
 Csoport: Tagok
Csatlakozás ideje: 10/15/2009 Hozzászólás: 76 Pont: 228 Helység: Törökbálint
|
Miért kell még mindig a gyógyászati segédeszköz felírásakor a receptre nyomtatni a 9 jegyű azonosítót?Ezt már kötelezően ráteszik a nyomdában a recept fejlécére!
|
|
|
 Rang: Kezdő (Szint 0) Csoport: Tagok
Csatlakozás ideje: 7/26/2010 Hozzászólás: 1 Pont: 6 Helység: Ballószög
|
Recept írásakor "egyedi" jógcím nem választható.
|
|
|
, Moderátorok
Csatlakozás ideje: 10/10/2008 Hozzászólás: 255 Pont: 780 Helység: Csobánka
|
bodonhelyi írta:Recept írásakor "egyedi" jógcím nem választható. Ez sajnos valóban így van. Ennek az az oka, hogy a vény vonalkódban szereplő jogcímek kódolása erre nem ad lehetőséget, ez a jogcím nem szerepel az adatok között. Az érvényben lévő 46/2008 EüM rendelet 1. számú melléklete tartalmazza a vonalkód adattartalmát. Ez alapján nincs lehetőség a jelenleg a programból is elérhető jogcímeken kívül újabb jogcímek megadására. A problémát, az új vényformátum megjelenésekor (2009-ben) jeleztük az OEP felé. Akkor azt a választ kaptuk, hogy az ilyen recepteket ne nyomtassuk, mivel a vonalkód nyomtatása emiatt nem lehetséges. Ezért kérjük ezeket kézzel legyen szíves felírni. Az észrevételt köszönjük. Varga Sándor
|
|
|
, Moderátorok
Csatlakozás ideje: 10/10/2008 Hozzászólás: 255 Pont: 780 Helység: Csobánka
|
Az OEP honlapján megjelent tájékoztató: "Tisztelt Ügyfeleink! Az Országos Gyógyszerészeti Intézet 2010. szeptember 15-i hatállyal vénykötelesre változtatta a ketoprofen hatóanyagtartalmú gyógyszerek rendelhetőségét. Az OEP új PUPHA törzset nem ad ki szeptember 15-i hatállyal emiatt, mivel a változások nem érintik az ár- és támogatási adatokat. A PUPHA adatbázisban a változások átvezetésére menetrendszerűen október 1-jével kerül sor, de a mellékelt fájlokkal lehetőséget biztosítunk a rendszergazdák számára adatbázisaik egyszerűbb frissítéséhez. (Az alábbi állományok csak az érintett készítmények adatait tartalmazzák!) Tisztelettel: Ártámogatási Főosztály" Varga Sándor
|
|
|
|
Vendég
|